Αναμονή βροχής στην Ελβετία: Στα πιο χαμηλά επίπεδα η στάθμη του νερού για τέσσερις μεγάλες λίμνες

Πρώτη φορά είναι τόσο χαμλά η στάθμη για τον μήνα Αύγουστο - Που οφείλεται το φαινόμενο

Αναμονή βροχής στην Ελβετία: Στα πιο χαμηλά επίπεδα η στάθμη του νερού για τέσσερις μεγάλες λίμνες

Η στάθμη του νερού σε τέσσερις μεγάλες λίμνες της Ελβετίας είναι η πιο χαμηλή για τον μήνα Αύγουστο, έπειτα από μια χρονιά φειδωλή σε βροχές, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για τις λίμνες Κωνσταντίας, Τεσσάρων Καντονιών ή Λουκέρνη, Λουγκάνο και Βάλεν. Ο όγκος του νερού που χύνεται στον Ρήνο, ο οποίος πηγάζει από τις ελβετικές Άλπεις, δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλά για Αύγουστο.

“Υπάρχει μια κατάσταση χαμηλής στάθμης στην Ελβετία, κυρίως στο κεντρικό οροπέδιο και νότια του Τιτσίνο”, του ιταλόφωνου τμήματος της χώρας, δήλωσε σήμερα η Μισέλ Ομπερχάνσιλ, αξιωματούχος της υπηρεσίας δεδομένων του τμήματος υδρολογικών πληροφοριών του ομοσπονδιακού υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η αιτία; Η “απουσία βροχοπτώσεων το 2022”, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι λίμνες Κωνσταντίας, Λουκέρνης, Λουγκάνο και Βάλεν δεν είναι οι μοναδικές που έχουν επηρεαστεί.

Η λίμνη Ματζόρε, η οποία, σε υψόμετρο 193 μέτρων, είναι η πιο χαμηλή στην Ελβετία και η λίμνη Ζουγκ “εξακολουθούν να δίνουν τιμές πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο”, ανέφερε η Ομπερχάνσιλ.

Με την εξαίρεση των λιμνών Γιούρα και της λίμνης Τουν, η στάθμη του νερού σε όλες τις άλλες μεγάλες ελβετικές λίμνες είναι επίσης κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

Την ίδια ώρα η στάθμη πολλών ποταμών είναι επίσης χαμηλή.

“Η ροή του Ρήνου και του Ρους δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλή από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις για τον Αύγουστο”, είπε η Ομερχάνσιλ.

Σύμφωνα με την ίδια, η βροχή που προβλέπεται να πέσει τις επόμενες ημέρες αναμένεται να “μετριάσει ελαφρά” την κατάσταση αυτή στην Ελβετία. Όμως αυτό “δεν θα είναι αρκετό”.                  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.