ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Απίστευτο: Δείτε πως μας «βλέπουν» τα δελφίνια με το σύστημα ηχοεντοπισμού τους (φωτο)

Η εικόνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή!

Απίστευτο: Δείτε πως μας «βλέπουν» τα δελφίνια με το σύστημα ηχοεντοπισμού τους (φωτο)

Πρόκειται για ένα από τα πιο έξυπνα πλάσματα της θάλασσας που έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του με τη βοήθεια ενός βιολογικού σόναρ που διαθέτουν.

Ειδικότερα, τα δελφίνια εκπέμπουν συγκεκριμένα ηχητικά κύματα και με τη βοήθεια των δοντιών τους, τα οποία λειτουργούν σαν κεραίες, αποκτούν αίσθηση της θέσης και της όψης των αντικειμένων.

Επιστήμονες από τον ερευνητικό οργανισμό Speak Dolphin ισχυρίζονται πως κατάφεραν να μετατρέψουν τα σήματα αυτά σε εικόνα και να βγάλουν μια τρισδιάστατη απεικόνιση της «αντίληψης» που έχει ένα δελφίνι για τον άνθρωπο που είναι απέναντί του.

Η εικόνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό το ολόγραμμα «εμφανίζεται» στον εγκέφαλο του δελφινιού μόνο μέσα από τη λήψη ηχητικών κυμάτων.

«Αντικρίζοντας την τρισδιάστατη εκτύπωση, μείναμε όλοι άφωνοι. Για πρώτη φορά στην ιστορία της επικοινωνίας μας με αυτά τα ζώα, μπορούμε να έχουμε μια εικόνα για το τι αντικρίζουν τα δελφίνια με τον ήχο», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Jack Kassewitz. test

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.