ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάντως εμείς τα μανιτάρια τα προτιμούμε «σοτέ» και όχι πυρηνικά!

Αποκαλύφθηκε πώς οι κατσαρίδες «κατέκτησαν» τον κόσμο

Οι ερευνητές εξέτασαν τη γενετική δομή 281 ειδών κατσαρίδων από 17 χώρες

Αποκαλύφθηκε πώς οι κατσαρίδες «κατέκτησαν» τον κόσμο

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο οι κατσαρίδες εξαπλώθηκαν στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ εξηγεί πώς επιβιώνουν.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Proceedings of the National Academy of Sciences», αναφέρθηκε ότι το είδος «Blattella germanica», γνωστό και ως «γερμανική κατσαρίδα», που καταγράφηκε στην Ευρώπη πριν από περίπου 250 χρόνια, μπορεί να προέρχεται από την Ασία.

Οι ερευνητές εξέτασαν τη γενετική δομή 281 ειδών κατσαρίδων από 17 χώρες.

Υπό το φως αυτής της έρευνας, αναφέρθηκε ότι αυτό το είδος κατσαρίδας εκτιμήθηκε ότι εξελίχθηκε από το είδος “Blattella asahinai”, το οποίο ζούσε στην Ασία περίπου πριν από 2.100 χρόνια, με την προσαρμογή σε οικισμούς.

Ο Theo Evans από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, ένας από τους ερευνητές που έκανε μια δήλωση στο περιοδικό Cosmos σχετικά με το θέμα, είπε: «Στις έρευνές μας, διαπιστώσαμε ότι η αλληλουχία γονιδίου της γερμανικής κατσαρίδας είναι ίδια με αυτή του είδους Blattella asahinai. ένα είδος εγγενές στην Ανατολική Ινδία, το Μπαγκλαντές, τη Μιανμάρ και τον Κόλπο της Βεγγάλης».

Ο Έβανς είπε ότι η «Blattella germanica» έφτασε στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη λόγω διηπειρωτικών «εμπορικών και στρατιωτικών κινήσεων».

Δηλώνοντας ότι η «Blattella germanica» μπορεί να ήρθε στην Ευρώπη πριν από περίπου 270 χρόνια, ο Έβανς σημείωσε ότι από εκεί εξαπλώθηκε σε άλλα μέρη του κόσμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Έβανς τόνισε επίσης ότι η επιβίωση των κατσαρίδων εξαρτάται από το κατά πόσο είναι ορατές στον άνθρωπο και είπε: «Οι γερμανικές κατσαρίδες έχουν εξελιχθεί για να αναδύονται τη νύχτα, να αποφεύγουν τις ανοιχτές περιοχές και παρόλο που προστατεύουν τα φτερά τους, έχουν σταματήσει να πετούν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.