ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποκαρδιωτικές εικόνες στον Ν.Βουτζά: Η γη «καταπίνει» τα σπίτια – «Είμαστε στον δρόμο» (βίντεο)

«Ο δήμαρχος μας έχει πει ότι βάσει μελέτης που έχει γίνει θα υποχωρήσει όλη η πλαγιά και θα φύγουν γύρω στα 10 σπίτια»

Αποκαρδιωτικές εικόνες στον Ν.Βουτζά: Η γη «καταπίνει» τα σπίτια – «Είμαστε στον δρόμο» (βίντεο)

Αποκαρδιωτικές είναι εικόνες στον Νέο Βουτζά, καθώς η γη υποχωρεί και κυριολεκτικά «καταπίνει» τα σπίτια της περιοχής, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απελπισία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το σπίτι της κ. Μαρίας Μπαλλή, το οποίο έχει υποστεί καθίζηση κατά 3,5 εκατοστά, ενώ ο δρόμος έχει υποχωρήσει κατά 3,5 μέτρα.

«Ο δήμαρχος μας έχει πει ότι βάσει μελέτης που έχει γίνει θα υποχωρήσει όλη η πλαγιά και θα φύγουν γύρω στα 10 σπίτια. Σε πιο δύσκολη θέση είναι το δικό μας σπίτι και γι’ αυτό έχουμε μία κραυγή αγωνίας. Δεν μπορούμε να βρούμε από πουθενά άκρη. Οι μελέτες έχουν γίνει, ο δήμαρχος λέει ότι έχει υποχωρήσει και ο δρόμος», δήλωσε η ίδια στο MEGA.

Το σπίτι της κατασκευάστηκε το 1990 και όπως είπε η ίδια, μέχρι το καλοκαίρι του 2018, όταν και ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, δεν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα.

«Είμαστε με άδεια οικοδομής, μέσα στον οικιστικό ιστό. Όλα είναι νόμιμα και τίποτα παράνομο. Μετά τη φωτιά έφυγαν τα δέντρα που κρατούσαν το χώμα, τα νερά της βροχής έμπαιναν στο διπλανό σπίτι».

Σύμφωνα με την κ. Μαρία Μπαλλή, εδώ και δύο χρόνια παλεύει για να βρει μία λύση και να σώσει το σπίτι της.

Η πολεοδομία έχει χαρακτηρίσει κίτρινο το σπίτι, ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Στο σπίτι ερχόμαστε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και μένουμε, διότι μένουμε στον πατέρα μου. Είμαστε στον δρόμο ουσιαστικά», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.