ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διευθυντής Αττικού Πάρκου για λευκό τιγράκι: «Δεν είναι σε καλή κατάσταση – Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πόδια του»

Φαίνεται ότι δεν έλαβε ποτέ σωστή διατροφή και είχε σημαντική έλλειψη της βιταμίνης D

Διευθυντής Αττικού Πάρκου για λευκό τιγράκι: «Δεν είναι σε καλή κατάσταση – Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πόδια του»

Άνευ προηγουμένου είναι το περιστατικό που συνέβη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με το λευκό μωρό… τιγράκι, που βρέθηκε κάτω από κάδο απορριμμάτων.

Το άγριο ζώο βρισκόταν εκεί ανήμπορο να κουνηθεί, αφού όπως φάνηκε στη συνέχεια, είναι ανάπηρο.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι οι οποίοι παρέλαβαν την τίγρη ηλικίας ούτε 4 μηνών και μέχρι και σήμερα το περιθάλπουν στην κλινική του Πάρκου.

Το ζώο όπως φαίνεται και στο βίντεο και τις φωτογραφίες είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Είναι εντελώς παράλυτο από τη μέση και κάτω, δηλαδή δεν κουνάει καν τα πίσω πόδια του, ενώ από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, φαίνεται ότι δεν έλαβε ποτέ σωστή διατροφή και είχε σημαντική έλλειψη της βιταμίνης D – όπερ σημαίνει ότι βρισκόταν συνέχεια σε κλειστό χώρο και μακριά από το φως του ήλιου.

Ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 9 Μαρτίου στο «Καλημέρα Ελλάδα» δήλωσε ότι «Δεν είναι σε καλή κατάσταση, από τη μέση και κάτω έχει αδυναμία πλήρη, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πόδια του. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει, κάναμε ακτινογραφία, δείχνουν μια κακή κατάσταση».

Σχετικά με τον τρόπο που το τιγράκι έφτασε στην Ελλάδα τα ενδεχόμενα δεν είναι και πολλά.

«Αεροπορικώς αποκλείεται να ήρθε. Είτε ήρθε με αυτοκίνητο στη χώρα μας μέσω Ιταλίας, αλλά να έρθει σε σύνορα που υπάρχει έλεγχος, το θεωρώ πολύ απίθανο. Μπορεί να έχει έρθει με καράβι».

Ως προς το θέμα υγείας του μικρού ζώου φαίνεται ότι το μικρό ζωάκι δεν γεννήθηκε με αυτά τα προβλήματα.

«Δεν νομίζω ότι γεννήθηκε έτσι. Η εκτίμηση η δική μας, των κτηνιάτρων εδώ -έχουμε δυο κτηνιάτρους που το έχουν εξετάσει και έκανε και ακτινογραφίες- στο αριστερό πόδι έχει κάποιον ήλο, δηλαδή έχει περαστεί ήδη από κάποιο ιατρείο, όμως η εγχείρηση αυτή στο πόδι είναι πολύ κακή. Δεν γεννήθηκε έτσι», είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου.

«Εμείς το έχουμε δηλώσει στις αρχές, στην Περιφέρεια, στο δασαρχείο, η απόφαση είναι δική τους. Δεν είναι δικό μας ζώο», ξεκαθάρισε.

Όταν ο διευθυντής ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ευθανασίας στο ζώο απάντησε: «Αυτό που λέτε, έτσι είναι. Θα κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα να κάνουμε ένα MRI scan, να έχουμε μια πλήρη εικόνα, διότι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βελτιωθεί θα το κάνουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.