ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έλληνας ομογενής για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Όσοι είχαν αποκλειστεί στους δρόμους δεν πρόλαβαν να πάνε σπίτι»

«Η θερμοκρασία είχε φτάσει μέχρι τους -20 βαθμούς Κελσίου τις προηγούμενες μέρες»

Έλληνας ομογενής για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Όσοι είχαν αποκλειστεί στους δρόμους δεν πρόλαβαν να πάνε σπίτι»

«Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τόσο ακραίο φαινόμενο» δηλώνει Έλληνας της ομογένειας, ο Χρήστος Χρηστάκης, ιερέας στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, πόλη που μετρά τα περισσότερα θύματα από τον «κυκλώνα – βόμβα» που πλήττει τις ΗΠΑ.

Ο Έλληνας ομογενής μίλησε στην ΕΡΤ για τον εφιάλτη στις ΗΠΑ που βρέθηκε στη δίνη του δριμέος ψύχους και για τις 600 ελληνικές οικογένειες στην πολύπαθη πόλη του Μπάφαλο.

«Ήταν μια τρομερή χιονοθύελλα που προκάλεσε τρομερό χάος σε όλη την περιοχή με πολύ χιόνι, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και όλη η περιοχή τώρα έχει θαφτεί στο χιόνι» αναφέρει ο Χρήστος Χρηστάκης.

«Δυστυχώς αυτοί που ήταν αποκλεισμένοι στους δρόμους και δεν πρόλαβαν να πάνε σπίτι ήταν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είχαμε και μερικούς θανάτους γιατί μερικοί, δυστυχώς, δεν πρόλαβαν (να φτάσουν στα σπίτια τους). Οπότε ήταν λίγο διαφορετικά τα Χριστούγεννα» προσθέτει ο πατήρ που λειτουργεί στην εκκλησία του Ευαγγελισμού.

«Τώρα είναι -2 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία είχε φτάσει μέχρι τους -20 βαθμούς Κελσίου τις προηγούμενες μέρες. Το χιόνι που έπεσε ξαφνικά μας απέκλεισε» συμπληρώνει.

Ερωτηθείς για την ελληνική κοινότητα που υπάρχει στην περιοχή απάντησε ότι όλοι είναι καλά. «Έχουμε κάποιους ηλικιωμένους που είναι μόνοι στα σπίτια τους, αλλά τους κοιτάξαμε όλους. Όλοι είμαστε καλά» υπογραμμίζει ο κ.Χρηστάκης.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι είπε ότι «μερικοί έχασαν το ρεύμα λόγω των δέντρων που έπεσαν και τώρα αρχίζει σιγά σιγά η προσπάθεια να ξαναγυρίσουμε πίσω στην κανονική ζωή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.