Εντυπωσιακό θέαμα: Η στιγμή που κεραυνός «χτυπά» κάτω από διπλό ουράνιο τόξο (φώτο-βίντεο)

«Από την πρώτη στιγμή, καθώς το ουράνιο τόξο άρχισε να γίνεται μεγαλύτερο στον ουρανό, ήξερα ότι αυτό θα ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο»

Εντυπωσιακό θέαμα: Η στιγμή που κεραυνός «χτυπά» κάτω από διπλό ουράνιο τόξο (φώτο-βίντεο)

Ο Jason Rinehart ασκεί τη φωτογραφική τέχνη του έχοντας έδρα την πόλη Buchanan στην Πολιτεία της Βιρτζίνια και είναι παθιασμένος με το να αιχμαλωτίζει με τον φακό του το φυσικό φως στις καταιγίδες.

Πριν λίγο καιρό τράβηξε μια εντυπωσιακή φωτογραφία: ένας κεραυνός, ακριβώς στο κέντρο, κάτω από ένα διπλό ουράνιο τόξο.

«Ζω σε ένα πολύ ειδικό και μοναδικό μέρος για να αιχμαλωτίζω τη μητέρα φύση στα καλύτερά της, με εύκολη πρόσβαση σε πολλές υψηλές πλεονεκτικές θέσεις στις οποίες άλλοι φωτογράφοι σε άλλες περιοχές δεν έχουν πρόσβαση, συν το ότι ζω μέσα στα Blue Ridge Mountains της Βιρτζίνια» είπε, μιλώντας στο PetaPixel.

Εκείνη την ημέρα κατευθυνόταν προς το σπίτι του παρακολουθώντας τους μετεωρολογικούς χάρτες και παρατήρησε ότι μια καταιγίδα κατευθυνόταν προς το μέρος του και θα ξεσπούσε το ηλιοβασίλεμα.

Αφότου σταμάτησε στο σπίτι του για να πάρει τον εξοπλισμό του, κινήθηκε προς το αγαπημένο του σημείο στην οροσειρά και οι προβλέψεις του επιβεβαιώθηκαν.

«Από την πρώτη στιγμή, καθώς το ουράνιο τόξο άρχισε να γίνεται μεγαλύτερο στον ουρανό, ήξερα ότι αυτό θα ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο. Έχω αιχμαλωτίσει ουράνια τόξα στο παρελθόν στον αυτοκινητόδρομο, αλλά ποτέ ένα τόσο φωτεινό και έντονο όσο αυτό.

Το χρώμα ήταν κάτι που άξιζε να δεις, σου έκοβε την ανάσα, και όντας φωτογράφος, ξέροντας ότι αιχμαλώτισες κάτι τόσο ιδιαίτερο είναι ένα συναίσθημα που δεν περιγράφεται.

Μ’ αρέσει να σκέφτομαι ότι σε αυτές τις συνθήκες και στιγμές δεν χρειάζονται λόγια επειδή τώρα η φωτογραφία αφηγείται την ιστορία» εξήγησε.

«Το επόμενο πράγμα που συνέβη ήταν αυτός ο κεραυνός να πέφτει από τον ουρανό, τόσο τέλεια καδραρισμένος μέσα σε αυτό το όμορφο ουράνιο τόξο που το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να χαμογελάσω μόλις άκουσα το κλείστρο μου να πέφτει, ξέροντας ότι είχα αιχμαλωτίσει ακριβώς αυτό στο οποίο είχα επενδύσει τόσο χρόνο και ενέργεια» εξομολογήθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι όμορφο να είσαι αρκετά παθιασμένος με κάτι ώστε να μοιράζεσαι με τον κόσμο ένα δώρο. Αυτές είναι οι στιγμές που δεν μπορώ παρά να νιώθω ότι ζω» παραδέχθηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.