Επαγγελματίας δύτρια εξηγεί γιατί δεν πρέπει αν δεις καρχαρία να κολυμπήσεις μακριά του (βίντεο)

«Καθώς κολυμπώ μακριά από αυτό τον καρχαρία, μπορείτε να δείτε ότι συνεχίζει να με ακολουθεί»

Επαγγελματίας δύτρια εξηγεί γιατί δεν πρέπει αν δεις καρχαρία να κολυμπήσεις μακριά του (βίντεο)

Μια TikToker που είναι επαγγελματίας δύτρια, δίνει συμβουλές σε περίπτωση που κάποιος συναντήσει καρχαρία, ενώ κολυμπάει.

Η Andriana Marine είναι ιδιαίτερα ενεργή στο TikTok και ανεβάζει συνέχεια βίντεο από τις καταδύσεις, στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα πόσο εξικοιωμένη είναι με τους καρχαρίες.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο κολυμπάει μακριά από έναν καρχαρία που την ακολουθεί. «Καθώς κολυμπώ μακριά από αυτό τον καρχαρία, μπορείτε να δείτε ότι συνεχίζει να με ακολουθεί», λέει αρχικά.

@andriana_marine #ocean #dive #sharkdiver #tigershark Video: @mermaid.kayleigh ♬ ЗВУК ДЛЯ РЕК – ❣️

Και συνεχίζει: «Το να κολυμπάς μακριά από έναν καρχαρία, μπορεί να τον κάνει να ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο, επειδή με κάτι τέτοιο αισθάνεται ότι είσαι το θήραμά του».

Στο βίντεο πράγματι, ο καρχαρίας πλησιάζει την Andriana κι ενώ εκείνη προσπαθεί να απομακρυνθεί. Ωστόσο, δεν είναι ερασιτέχνης και ξέρει πως να μείνει ασφαλής από αυτόν.

«Το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε αυτό το σενάριο είναι να σταθείς στη θέση σου και να κρατήσεις οπτική επαφή με τον καρχαρία», λέει.

@andriana_marine #ocean #shark #tigershark #sharkdiver #thalassophobia ♬ Suspense Mood – Parry Music

Όταν αρχίζει να πλησιάζει κι εκείνη τον καρχαρία, εκείνος απομακρύνεται από αυτήν. «Μόλις το κάνω αυτό, μπορείς να δεις ότι χάνει το ενδιαφέρον του για μένα», προσθέτει και συμβουλεύει τους ανθρώπους να μην πέφτουν σε νερά με καρχαρίες, παρά μόνο αν έχουν στο πλάι τους κάποιον έμπειρο και εκπαιδευμένο δύτη.

@andriana_marine #ocean #shark #tigershark #sharkdiver 📷: @mermaid.kayleigh ♬ hymn for the weekend x she knows by altegomusic – ALTÉGO
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.