ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εύβοια: Πυκνή ομίχλη “σκέπασε” την περιοχή του Δήμου Καρύστου – Έκκληση στους πολίτες να προσέχουν τις μετακινήσεις τους

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται αυτή την ώρα

Εύβοια: Πυκνή ομίχλη “σκέπασε” την περιοχή του Δήμου Καρύστου – Έκκληση στους πολίτες να προσέχουν τις μετακινήσεις τους

Μεγάλη προσοχή συνίσταται αυτή την ώρα στην περιοχή του Δήμου Καρύστου λόγο πυκνής ομίχλης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας, Δημήτρης Ξυπόλυτος, η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω της πυκνής ομίχλης και συνιστάται προσοχή στις μετακινήσεις των πολιτών από την διασταύρωση του Μαρμαρίου μέχρι και την Κάρυστο.

Πώς να οδηγείτε στην ομίχλη

Ένα απο τα πιο τρομακτικά πράγματα που ξαφνικά αντιμετωπίζουν οι οδηγοί είναι ένα «κύμα» ομίχλης. Το όραμά σας κατεστρέφεται και όλοι γύρω σας γίνονται αμέσως αόρατοι.

Πριν ξεκινήσετε

Όσο καλή και να είναι η οδήγησή σας, δεν μπορείτε να υπολογίσετε τη συμπεριφορά των άλλων ανθρώπων. Αλλά μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές ώστε να είστε ασφαλείς.

Πρώτα απ ‘όλα, ρωτήστε τον εαυτό σας: “είναι αυτό το ταξίδι απολύτως απαραίτητο;” Αν γνωρίζετε ότι η ομίχλη είναι ένας κίνδυνος, το πιο ασφαλές πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το αποφύγετε εντελώς. Αναβάλλετε το ταξίδι σας.

Οι πιθανότητες είναι ότι θα καθυστερήσετε με την ομίχλη ούτως ή άλλως, έτσι πρέπει να σκεφτούμε ότι πραγματικά αξίζει τον κόπο;

Προφανώς, αυτό ισχύει μόνο αν έχετε την αίσθηση ότι η ομίχλη αποτελεί απειλή. Πολύ συχνά μπορεί να φαίνεται σαν κάτι μη υπαρκτό από το πουθενά – γι ‘αυτό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να οδηγείτε σε ομίχλη. Για αυτό πρέπει να είστε σίγουροι πριν φύγετε.

Τα φώτα σας θα αποκτήσουν τεράστια σημασία κατά την οδήγηση σε ομίχλη. Έτσι, προτού ξεκινήσετε, ελέγξτε ότι όλα δουλεύουν και ότι τα φώτα σας είναι καθαρά.

Επίσης, αν δεν γνωρίζετε ήδη, εξοικειωθείτε με το πού βρίσκονται οι διακόπτες φωτός σας, συμπεριλαμβανομένου των φώτων της ομίχλης, και τον τρόπο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης τους.

Στις μέρες μας, πολλά αυτοκίνητα μετατρέπουν τα φώτα τους αυτόματα όταν γίνεται σκοτεινό το τοπίο, αλλά όχι απαραίτητα σε ομίχλη ή βροχή. Επομένως, πρέπει να ξέρετε πώς να ελέγχετε χειροκίνητα τα φώτα σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.