ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Φεγγάρι του Λύκου»: Αύριο η πρώτη πανσέληνος του 2024 – Για ποιο λόγο ονομάζεται έτσι

Το ολόγιομο φεγγάρι του Γενάρη θα φτάσει στο 100% της φωτεινότητάς του στις 19:54 ώρα Ελλάδας

«Φεγγάρι του Λύκου»: Αύριο η πρώτη πανσέληνος του 2024 – Για ποιο λόγο ονομάζεται έτσι

Η πανσέληνος του Ιανουαρίου η οποία έχει ονομαστεί και «Φεγγάρι του Λύκου», αναμένεται να φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό αύριο Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Το ολόγιομο φεγγάρι του Γενάρη θα φτάσει στο 100% της φωτεινότητάς του στις 19:54 ώρα Ελλάδας, που σημαίνει ότι στη χώρα μας δεν θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την κορύφωση του φαινομένου σε όλο της το μεγαλείο, ωστόσο σίγουρα ο ουρανός θα είναι εντυπωσιακός, όπως πάντα όταν έχει πανσέληνο.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος αποκαλείται και «Φεγγάρι του Λύκου» λόγω του ότι κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου ακούγονται πιο συχνά οι λύκοι να ουρλιάζουν προς το φεγγάρι, σύμφωνα πάντα με τους ιθαγενείς της Αμερικής.

Άλλα ονόματα για την αυριανή πανσέληνο είναι:

– Κρύο Φεγγάρι (από την φυλή Κρι)

– Φεγγάρι του πάγου ( από την φυλή Αλονκίν)

– Σκληρό Φεγγάρι (από την φυλή Ντακότα)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Φεγγάρι των πνευμάτων (από την φυλή Οτζίμπουε)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.