ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φλώρινα: Σε συρμάτινη θηλιά παράνομης παγίδας πιάστηκε νεαρό αρκουδάκι στις Πρέσπες

Τα μέλη της ΟΑΕ διαπίστωσαν ότι το αρκουδάκι ήταν καλά στην υγεία του

Φλώρινα: Σε συρμάτινη θηλιά παράνομης παγίδας πιάστηκε νεαρό αρκουδάκι στις Πρέσπες

Σε μία συρμάτινη θηλιά παράνομης παγίδας για αγριογούρουνα, πιάστηκε νεαρό αρκουδάκι στις Πρέσπες, που χάρις στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την αρκούδα του έργου LIFE ARCPROM, απελευθερώθηκε ύστερα από λίγες ώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», το ενάμισι έτους ζώο, εντοπίστηκε το πρωί της 2ας Απριλίου από γεωργό κατά τη διάρκεια του οργώματος, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών.

Η Εταιρεία ενημέρωσε το Δασαρχείο Φλώρινας και τη Μονάδα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας (ΟΦΥΠΕΚΑ), η οποία ήρθε σε επαφή με την «Καλλιστώ».

Με τη συνδρομή συνεργάτη κτηνιάτρου από την Καστοριά, ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) για την αρκούδα του έργου LIFE ARCPROM, η οποία ξεκίνησε την επιχείρηση το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Τα μέλη της ΟΑΕ διαπίστωσαν ότι, παρόλο που το αρκουδάκι ήταν εγκλωβισμένο αρκετές ώρες, ήταν πολύ καλά στην υγεία του και έτσι αμέσως μετά τη νάρκωση, με ειδικό αναισθητικό όπλο, την αφαίρεση της θηλιάς και τις πρώτες βοήθειες, ακολούθησε η απελευθέρωσή του.

Στο αρκουδάκι (θηλυκό, βάρους 45 κιλών) δεν τοποθετήθηκε ραδιοκολάρο που θα κατέγραφε την κίνησή του, λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Σύμφωνα δε, με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της οργάνωσης, Γιώργο Θεοδωρίδη, το αρκουδάκι ήταν σε μια ηλικία που είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του με την μητέρα του και μπορούσε να ζήσει μόνο του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.