Το όποιο «κόμμα Καρυστιανού» -αν υπάρξει- θα γίνει 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Τέλος!

Α.Δημητρακόπουλος: «Φωτιές σαν αυτές που ζούμε δεν τις καταστέλλει καμία πρόληψη»

Α.Δημητρακόπουλος: «Φωτιές σαν αυτές που ζούμε δεν τις καταστέλλει καμία πρόληψη»

Ο καθηγητής Δασολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, εξέφρασε την δική του ερμηνεία για την ανεξέλεγκτη πορεία των πυρκαγιών.

Ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας για τη φωτιά που καίει την Αττική είπε: «Πυρκαγιές σαν αυτές τις οποίες ζούμε αυτή τη στιγμή, καμία πρόληψη και καμία καταστολή δεν μπορεί να τις καταστείλει εντελώς».

Σημείωσε πως η «σφοδρότητα της καύσης» στη φωτιά της Αττικής καθιστά πάρα πολύ δύσκολο να ελεγχθούν τέτοιες φωτιές. «Έχουν τεράστια θερμική ένταση. Η θερμότητα την οποία παράγουν, η ενέργεια την οποία παράγουν, είναι εξαιρετικά μεγάλη για να ελεγχθεί είτε με επίγειες δυνάμεις είτε με εναέρια μέσα», εξήγησε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως ο αριθμός των πυρκαγιών είναι απόρροια του παρατεταμένου καύσωνα και των συνθηκών που προκαλεί στην καύσιμη ύλη, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα «ακραίο» και «σπάνιο» φαινόμενο που πλήττει ολόκληρη τη γειτονιά μας.

«Είναι ένα φαινόμενο το οποίο είναι ακραίο, είναι σπάνιο, τελευταία φορά που είχαμε τέτοιο μέγεθος καύσωνα στην Ελλάδα ήταν το 1987, και πλήττει βέβαια όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Βλέπετε ότι αντίστοιχα προβλήματα έχουν οι Τούρκοι, έχουν οι Αλβανοί, έχουν στη Βόρεια Μακεδονία παντού», ανέφερε.

Έσπευσε να τονίσει πως οι αποφάσεις για εκκενώσεις οικισμών που κινδυνεύουν από τις φλόγες είναι «απολύτως» ορθές, τονίζοντας ότι μολονότι καταλαβαίνει τη βούληση κατοίκων να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, το έργο της πυρόσβεσης πρέπει να επαφίεται σε «επαγγελματίες, σε αυτούς που γνωρίζουν, σε αυτούς που ξέρουν πώς θα κινηθούν, σε αυτούς που ξέρουν να θέτουν προτεραιότητες».

«Ύψιστη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι αναντικατάστατη», υπογράμμισε. Επισήμανε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες περιοχές, ειδικά όπου υπάρχουν μεγάλες κλίσεις εδάφους, ώστε να προληφθεί ο κίνδυνος πλημμυρών στη συνέχεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.