ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Προειδοποιεί ο Ε.Λέκκας: «Αυτές οι 10 περιοχές της χώρας κινδυνεύουν από τις πλημμύρες»

Προειδοποιεί ο Ε.Λέκκας: «Αυτές οι 10 περιοχές της χώρας κινδυνεύουν από τις πλημμύρες»

«Καμπανάκι» για περιοχές, οι οποίες κινδυνεύουν από πλημμύρες, έκρουσε ο καθηγητής διαχείρισης καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας, την ώρα που η κακοκαιρία «Αθηνά» προκαλεί δεκάδες προβλήματα σε περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, οι περιοχές που έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν πλημμυρικά φαινόμενα είναι: πέντε περιοχές στην Εύβοια, η Λίμνη, η Αγία Άννα και η βορειοανατολική περιοχή. Τρεις περιοχές στην Αττική, οι Αχαρνές, το Θριάσειο Πεδίο και τα Μέγαρα μαζί με τον Σχίνο και δύο στην Πελοπόννησο, ο δήμος Πύργου και η Αρχαία Ολυμπία.

«Οι περιοχές που υπέστησαν τις πυρκαγιές έχουν να αντιμετωπίσουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, φαινόμενα διάβρωσης, φαινόμενα κατολισθήσεων και ουσιαστικά αποκλεισμούς μεγάλων περιοχών όπως έγινε σήμερα στην Εύβοια. Χρειάζονται επείγοντα καινοτόμα μέτρα τα οποία ουσιαστικά θα μειώσουν τις επιπτώσεις από ένα φαινόμενο όπως αυτό στην Εύβοια σήμερα» δήλωσε.

Λέκκας: Οι Αχαρνές έχουν ένα υψηλό δυναμικό διάβρωσης

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν καθυστερήσει, ενώ ακόμα και μια μέτρια βροχόπτωση μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα. «Εδώ είχαμε να κάνουμε ουσιαστικά με μια πολύ μικρή βροχόπτωση, της τάξης των 50 χιλιοστών. Δεν είχαμε να κάνουμε με μια βροχόπτωση τεράστια. Φανταστείτε αν εμφανιζόταν μια τεράστια βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά, πάνω από 200 χιλιοστά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι Αχαρνές έχουν ένα υψηλό δυναμικό διάβρωσης, έχουν ένα πυκνό υδρογραφικό δίκτυο, τα εδάφη είναι ευάλωτα σε διάβρωση και όλα αυτά μαζί ουσιαστικά συντείνουν όταν προκύψει μία μικρή βροχόπτωση να έχουμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα», επισημαίνει ο Ευθύμιος Λέκκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.