ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Λα Πάλμα: Διαλύθηκε το σύννεφου καπνού & βελτιώθηκε η ποιότητα του αέρα

Λα Πάλμα: Διαλύθηκε το σύννεφου καπνού & βελτιώθηκε η ποιότητα του αέρα

Περισσότεροι από 3.000 κάτοικοι στη Λα Πάλμα ενημερώθηκαν σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου ότι μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους καθώς οι αρχές ήραν το lockdown που είχε επιβληθεί για να προστατευθούν από το νέφος καπνού εξαιτίας του ηφαιστείου.

Ένα ποτάμι λάβας από το ηφαίστειο Κιούμπρε Βιέχα ‘κατάπιε’ ένα εργοστάσιο τσιμέντου χθες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σύννεφα καπνού και οι αρχές να ζητήσουν από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έδωσαν οδηγίες στους κατοίκους του Ελ Πάσο και του Λος Λιάνος δε Αριδάνε να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, να κλείσουν τα παράθυρα και να θέσουν εκτός λειτουργίας τα κλιματιστικά μηχανήματα για να μην εισπνεύσουν τις τοξικές αναθυμιάσεις από το φλεγόμενο εργοστάσιο τσιμέντου καθώς το ‘κατάπινε’ σιγά-σιγά η λάβα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το σύννεφο καπνού είχε διαλυθεί και η ποιότητα του αέρα είχε βελτιωθεί, άρα οι 3.500 κάτοικοι μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους.

Σήμερα καταγράφηκαν 18 σεισμικές δονήσεις, με την ισχυρότερη εξ αυτών να φθάνει τους 3,8 βαθμούς, σύμφωνα με το Ισπανικό Εθνικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Η λάβα από την έκρηξη που ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου έχει καταστρέψει συνολική περιοχή περίπου 6.000 στρεμμάτων, δήλωσε ο Μιγκέλ Ανχελ Μορκουέντε, τεχνικός διευθυντής του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων λόγω ηφαιστειακής δραστηριότητας στα Κανάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε τρεις εβδομάδες, έχουν καταστραφεί 1.186 κτίρια, σύμφωνα με το Ηφαιστειακό Ινστιτούτο των Κανάριων Νήσων. Περίπου 6.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Λα Πάλμα, των περίπου 83.000 κατοίκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.