ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Χτυπά» την Ελλάδα ο Εγκέλαδος: Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου

«Χτυπά» την Ελλάδα ο Εγκέλαδος: Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου

Στον «χορό» των Ρίχτερ βρίσκεται η χώρα μας τον τελευταίο καιρό, καθώς το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρπάθου.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 155 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίζεται στα 68,7 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κρητικών μέσων ενημέρωσης, ο σεισμός έγινε αισθητός στο Ηράκλειο. Επίσης ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ρόδο, την Κάρπαθο και στη Σαντορίνη, ενώ ξένα Μέσα αναφέρουν ότι έγινε αισθητός μέχρι και σε Αίγυπτο και Ισραήλ.

Ο νέος σεισμός έρχεται μια μόλις εβδομάδα μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στα νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα ο σεισμός είναι έξω από το ελληνικό τόξο.

«Ο σεισμός έγινε σε θαλάσσια περιοχή και δεν υπάρχει υψηλή διακινδύνευση και δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν περιμένουμε μετασεισμούς», σημείωσε.

Τι είπε ο Χουλιάρας

Ο σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού, Γεράσιμος Χουλιάρας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός στις πρώτες του δηλώσεις.

Όπως είπε ο σεισμός σημειώθηκε πάρα πολύ μακριά από τη στεριά και εκτίμησε πως «δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα».

Ερωτώμενος για το εάν είναι μεμονωμένο περιστατικό, σημείωσε πως «μεμονωμένο δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι. Μπορεί να έχουμε μετασεισμούς. Το βάθος είναι τεράστιο, 60-70 χιλιόμετρα. Αυτοί οι σεισμοί είναι σεισμοί βάθους».

«Είμαι πολύ καθησυχαστικός» τόνισε και επεσήμανε πως προσοχή θέλουν οι σεισμοί που σημειώνονται κοντά στην Κρήτη, αυτός «δεν έχει σχέση».

Καταλήγοντας είπε πως τέτοιο σεισμοί είναι ευεργετικοί καθώς «είναι πολύ μακριά, δεν θα επηρεάσει κανέναν και φεύγει μία τεράστια ποσότητα ενέργειας».

Τι λέει ο δήμαρχος Καρπάθου

«Δεν ανησυχήσαμε καθόλου» ξεκαθάρισε, με τη σειρά του, ο δήμαρχος της Καρπάθου, Γιάννης Νισύριος.

Όπως εξήγησε ο σεισμός ήταν μακριά και «ούτε που τον αισθανθήκαμε».

Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει «κανένα πρόβλημα» και επανέλαβε πως «δεν υπάρχει καμία ανησυχία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.