Ε.Λέκκας: «Υπάρχει σεισμική έξαρση στο χώρο της Μεσογείου και τον ελλαδικό χώρο»

Ε.Λέκκας: «Υπάρχει σεισμική έξαρση στο χώρο της Μεσογείου και τον ελλαδικό χώρο»

Εξαιτίας της αυξανόμενης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Μεσόγειο, σε επιφυλακή βρίσκονται ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθώς και η Πολιτική Προστασία.

Μάλιστα, ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, τόνισε ότι υπάρχει σεισμική έξαρση στο χώρο της Μεσογείου και τον ελλαδικό χώρο.

«Παρατηρούμε το φαινόμενο καθώς μπορεί να προκαλέσει ενεργοποίηση ρηγμάτων αλλά δεν μπορούμε να να προσδιορίσουμε την περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το πρωί καταγράφηκε ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Όπως είπε ο κ. Λέκκας δεν συνδέεται άμεσα με προηγούμενες σεισμικές δονήσεις που έγιναν στην Κρήτη καθώς ανήκουν σε ένα τελείως διαφορετικό τεκντονικό περιβάλλο, ωστόσο επανέλαβε ότι υπάρχει μια γενικότερη έξαρση.

«Δεν μας ανησυχεί, αλλά μας προβληματίζει», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχουν γενικές ανακατατάξεις στο ελληνικό τόξο και στην Ανατολική Μεσόγειο που σημαίνει ότι βιώνουμε μια σεισμική δραστηριότητα με μια σχετική έξαρση σε όλο αυτόν τον χώρο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.