ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σεισμός στην Κρήτη – Ε.Λέκκας: «Δεν σχετίζεται με τους προηγούμενους σεισμούς»

Α.Τσελέντης: ««Το έζησα. Είμαι στο Ηράκλειο και το κατάλαβα…»

Σεισμός στην Κρήτη – Ε.Λέκκας: «Δεν σχετίζεται με τους προηγούμενους σεισμούς»

Ο Ευθύμιος Λέκκας κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του δήλωσης, ανέφερε πως δεν θα έχει μετασεισμική ακολουθία, ο σεισμός στην Κρήτη.

Ο νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά της Κρήτης και έγινε αισθητός σε Ηράκλειο και Λασίθι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση έγινε στις 7,09 το πρωί και είχε ένταση 5,7 Ρίχτερ. Το Ευρωμεσογειακό κέντρο τον δίνει 5,9 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης και το εστιακό βάθος τα 46,6 χιλιόμετρα.

Λέκκας για τον σεισμό: Δεν θα έχει μετασεισμική ακολουθία

«Η σεισμική δόνηση δεν σχετίζεται με τους άλλους σεισμούς στην Κρήτη το προηγούμενο διάστημα, ενώ δεν θα έχουμε μετασεισμική ακολουθία λόγω του βάθους του σεισμού» διευκρίνισε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός είχε ένταση και κράτησε αρκετά δευτερόλεπτα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Άκη Τσελέντη, τόσο για το γεγονός ότι μάλλον ο σεισμός δεν συνδέεται με τους παλαιότερους όσο για τους μετασεισμούς, τους οποίους σχεδόν αποκλείει ο κύριος Τσελέντης.

«Το έζησα. Είμαι στο Ηράκλειο και το κατάλαβα… Στην περιοχή μου είπαν ότι δεν είχαν ζημιές, ευτυχώς (ο σεισμός) ήταν στη θάλασσα» είπε ο Άκης Τσελέντης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.