ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γ.Παπαδόπουλος για σεισμό στην Κύπρο: «Η Αφρικανική λιθοσφαιρική πλάκα έχει… θυμώσει!» (φώτο)

«Ενεργοποιήθηκε το Κυπριακό τόξο»

Γ.Παπαδόπουλος για σεισμό στην Κύπρο: «Η Αφρικανική λιθοσφαιρική πλάκα έχει… θυμώσει!» (φώτο)

Τις πρώτες ώρες της Τρίτης, σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κύπρου, η οποία σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), ήταν μεγέθους 6,6 βαθμών.

Νωρίτερα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) είχε υπολογίσει πως η ισχύς του ήταν 6,4 βαθμοί, αναθεωρώντας την αρχική του εκτίμηση (6,5).

Από τη δική του πλευρά, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών υπολόγισε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,4 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 03:07, σε βάθος 19,6 χιλιομέτρων, 112 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Λεμεσού, σύμφωνα με το EMSC.

«Ενεργοποιήθηκε το Κυπριακό τόξο»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μετά τον ισχυρό σεισμό 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κύπρο.

«Η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΛΙΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ…ΘΥΜΩΣΕΙ!-ENEΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΟΞΟ: MΕΓΕΘΟΣ ΣΕΙΣΜΟΥ 6,4

Η Αφρικανική λιθοσφαιρική πλάκα έχει θυμώσει για τα καλά και μας συμπιέζει!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά το ελληνικό τόξο (σεισμοί Κρήτης), σειρά πήρε το Κυπριακό, με βραδινό σεισμό Μ=6,4, σε βάθος περίπου 35 χλμ. στο θαλάσσιο χώρο ΒΔ της Κύπρου. Ακολούθησαν μερικοί μικροί μετασεισμοί, αισθητός σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, δεν αναφέρθηκαν μεγάλες βλάβες.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.