Ελλάδα 2022: Χωρίς ρεύμα η μισή Αττική! – Άγνωστο πότε θα επανέλθει – Κινδυνεύουν άνθρωποι

Χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 14 ώρες

Ελλάδα 2022: Χωρίς ρεύμα η μισή Αττική! – Άγνωστο πότε θα επανέλθει – Κινδυνεύουν άνθρωποι

Δραματικά είναι τα όσα βιώνουν οι πολίτες της Αττικής, καθώς εκτός από τους εγκλωβισμένους είναι και αυτοί που παραμένουν χωρίς ρεύμα εδώ και τουλάχιστον 14 ώρες, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι με προβλήματα υγείας να κινδυνεύουν, αλλά και οι υπόλοιποι να έχουν παγώσει.

Και ο ΔΕΔΔΗΕ δηλώνει πως δεν μπορεί να φτάσει έως τα σημεία των βλαβών!

Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ψυχικό, Μεταμόρφωση, Ν. Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο, Πεύκη, Κερατέα, Καλύβια, Κορωπί, Πάλληνη, Πικέρμι, Ντράφι, Γραμματικό, Μαραθώνας, Αλεποχώρι, Πόρτο Γερμενό, Βύρωνας, Καρέας, Γλυφάδα, Βούλα, Ν. Σμύρνη, Άλιμο, Σαλαμίνα, Άγιος Δημήτριος, Πειραιάς είναι μόνο μερικές από τις περιοχές της Αττικής που λόγω της κακοκαιρίας έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Οι βλάβες είναι περίπου 5.000, αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ δηλώνει αδυναμία, λόγω των αποκλεισμένων δρόμων, να φτάσει στα σημεία όπου υπάρχουν οι βλάβες. Και αν δεν ανοίξουν οι δρόμοι, δεν μπορεί να υπάρξει και χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των βλαβών!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη, οι βλάβες στην Αττική έχουν ξεπεράσει τις 5.000. «Όλος ο νομός Αττικής αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα με τις διακοπές του ρεύματος επιδεινώθηκε μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας. «Το ζήτημά μας είναι η πρόσβαση, είναι απλωμένα παντού τα προβλήματα» πρόσθεσε ο κ. Μανιάτης.

Το πιο αποκαρδιωτικό, δε, είναι η εκτίμησή του πως «όποιος μιλήσει για χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των βλαβών θα πει ψέματα».

Κατά εκτιμήσεις, δε, η πλήρης αποκατάσταση των βλαβών και ζημιών στο δίκτυο θα πάρει 2-3 ημέρες καθώς και στην Αττική και σε άλλες περιοχές σπάνε καλώδια και προκαλούν επιπλέον προβλήματα.

Ενδεικτικό του προβλήματος είναι ότι ενώ στον ΔΕΔΔΗΕ υπολογίζανε φορτίο 8680 γιγαβατ για χθες, Δευτέρα, το τελικό φορτίο ήταν 8.000 γιγαβάτ γεγονός που σημαίνει ότι από βλάβες «χάθηκαν» περί τα 600 γιβαβάτ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, στην Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών σε οικισμούς στην περιοχή των Ψαχνών και στην Κάρυστο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση βλάβης και σε γραμμή που ηλεκτροδοτεί τα περίχωρα της πόλης της Κω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.