ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Bίντεο: Λάβα, καπνός και στάχτη «ξεπηδούν» από τον κρατήρα του ηφαιστείου Κρακατόα

Bίντεο: Λάβα, καπνός και στάχτη «ξεπηδούν» από τον κρατήρα του ηφαιστείου Κρακατόα

Για μια ακόμα φορά, το ηφαίστειο στο νησί Κρακατόα, που βρίσκεται μεταξύ της Ιάβας και της Σουμάτρας στην Ινδονησία, εξερράγη, και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, αλλά και τρομακτικό.

Στο βίντεο, που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter το ABC News, φαίνονται λάβα, καπνός και στάχτη να ξεπηδούν από τον κρατήρα του ηφαιστείου, το οποίο μόνο την περασμένη εβδομάδα «έδωσε» 49 εκρήξεις μέσα σε μόλις 24 ώρες. Στην Ινδονησία υπάρχουν 130 ενεργά ηφαίστεια.

Το ηφαίστειο του Κρακατόα είχε εμπνεύσει και την ταινία καταστροφής του 1968, με τίτλο «Κρακατόα: Ανατολικά της Ιάβα». Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι παραγωγοί της ταινίας ήταν μάλλον… αγεωγράφητοι, καθώς το ηφαιστειακό νησί Κρακατόα βρίσκεται δυτικά της Ιάβας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.