ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Οι σεισμολόγοι τσακώνονται και ο κόσμος αγωνιά – Τσελέντης: «Θα γίνει μεγάλος σεισμός» – Λέκκας: «Λές ψέμματα» (vid)

Οι σεισμολόγοι τσακώνονται και ο κόσμος αγωνιά – Τσελέντης: «Θα γίνει μεγάλος σεισμός» – Λέκκας: «Λές ψέμματα» (vid)

Εκτός ελέγχου είναι η κόντρα των σεισμολόγων με τους Ε.Λέκκα και Α.Τσελέντη να τσακώνονται “on air” για το αν θα γίνει σεισμός και ο κόσμος να αγωνιά.

Ο Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο Open TV, είπε ότι “υπάρχει όλη η επιστημονική κοινότητα και έχουμε δύο απέναντί μας” αναφορικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους επιστήμονες, σχετικά με την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Τόνισε δε, ότι δεν θα πρέπει να πανικοβάλλεται ο κόσμος από όσα διέρρευσε το ΒΑΝ για το ότι ο σεισμός της Πρέβεζας, δεν ήταν ο μεγάλος που θα δώσει η ευρύτερη περιοχή κι ότι το κάνουν για αυτοπροβολή.

Ο κ. Λέκκας, πήρε την απάντησή του, από τον Άκη Τσελέντη, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο σεισμός της Πρέβεζας δεν ήταν ο κύριος κι ότι το επόμενο δίμηνο μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό η περιοχή και κατηγόρησε τον κ. Λέκκα ότι αυτός και οι υπόλοιποι που βρίσκονται… απέναντι, σπείρουν τον πανικό, διαρρέοντας τις μελέτες.

Ο Άκης Τσελέντης είπε μεταξύ άλλων στο OpenTV:

«Έχουμε παρατηρήσει επιταχυνόμενη σεισμικότητα στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ενημερώσουμε τους αρμόδιους, ωστόσο, κάκιστα, ο κ. Λέκκας, που δεν είναι σεισμολόγος κι ο κ. Μακρόπουλος ενημερώνουν την Πολιτεία και κάνουν κάτι ασκήσεις, που μπαίνει ο πυροσβέστης στην άσκηση και βγαίνει στην πλατεία μετά και λέει «θα γίνει σεισμός» κι επικρατεί πανικός στην Δυτική Ελλάδα.

Το 2008 με 5 Ρίχτερ είχαμε νεκρούς. Αν ήταν πιο κοντά ο σεισμός της Πρέβεζας, θα είχαμε πάλι. Το δια ταύτα είναι το εξής: Πολύ φοβάμαι ότι ο σεισμός της Πρέβεζας δεν είναι ο μεγάλος. Θα πρέπει η πολιτεία να ελέγξει τα σπίτια τα σχολεία. Είναι σάπια. Αν λάβει ο κόσμος τα στοιχειώδη μέτρα, δεν θα έχει πρόβλημα. Θα πρέπει να προστατέψουμε και τον τουρισμό και να μην βγαίνει ο Λέκκας να κάνει σπέκουλα και να μην λειτουργεί με προσωπικό όφελος» είπε χαρακτηριστικά.

Για το ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» επεσήμανε:

«Για έναν δύο μήνες, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Βορειοδυτική Πελοπόννησος, Κεντρικό Ιόνιο, Πρέβεζα, Κεφαλονιά, όλες αυτές εκεί οι περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο».

Ευθύμης Λέκκας: Να μην ανησυχεί ο κόσμος

«Αυτό που έχουμε είναι 19 κορυφαίοι επιστήμονες που συμβάλουν στην αντισεισμική θωράκιση της χώρας, ουσιαστικά γνωμάτευσαν ότι όλα αυτά τα οποία γίνονται, γίνονται για λόγους σκοπιμότητας. Αυτό που επιτυγχάνουν είναι να διασπείρουν πανικό στον κόσμο και να μην έχουν την κοινωνική ευθύνη. Διατείνονται ότι κάνουν προγνώσεις, ενώ δεν κάνουν προγνώσεις εδώ και δεκαετίες και με βάση αυτά τα δεδομένα προσπαθούν να εκμαιεύσουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έρευνες και κονδύλια.

Δεν υπάρχει τίποτα να κρύψουμε. Αυτό που υπάρχει είναι ότι υπάρχει μια διαδικασία προβολής των συγκεκριμένων σεισμολόγων. Το ξέρουμε ότι η Δυτική Ελλάδα είναι η πιο σεισμογενής στην Ευρώπη. Τι μας λένε λοιπόν; Μην ανησυχεί ο κόσμος. Προβάλουν τους εαυτούς τους και να απαιτούν κάποια πράγματα»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.