Σεισμός 6,1 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων! – «Κουνήθηκε» το λεκανοπέδιο της Αθήνας & η μισή Ελλάδα!

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων! – «Κουνήθηκε» το λεκανοπέδιο της Αθήνας & η μισή Ελλάδα!

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά και έγινε αισθητή στην Αθήνα. Σημειώθηκε στις 9:23 και είχε επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα Κύθηρα και στην Κρήτη και ήταν τόσο ισχυρός που ταρακούνησε και την Αθήνα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 74 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 265 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας.

Το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο ανακοίνωσε μέγεθος 6,1 Ρίχτερ για τον σεισμό. Ο σεισμός ήταν έντασης 5,8 Ρίχτερ σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 56 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, δήλωσε πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι με τα έως τώρα δεδομένα, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και πως ήδη ξεκίνησαν οι έλεγχοι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους αναστατωμένος. Σύμφωνα με μαρτυρίες από την Κρήτη, ο σεισμός είχε αρκετά μεγάλη διάρκεια. Μαρτυρίες επίσης από πολλές περιοχές της Ελλάδας αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε Ναύπακτο, Λάρισα, Λαμία, πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

Κυριολεκτικά «κουνήθηκε» το λεκανοπέδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.