Σείεται από τον Εγκέλαδο η Κρήτη – 5 ρίχτερ ο δεύτερος σεισμός -Μετά τα 6 του πρώτου (upd2)

Σείεται από τον Εγκέλαδο η Κρήτη – 5 ρίχτερ ο δεύτερος σεισμός -Μετά τα 6 του πρώτου (upd2)

(Αρχικό κείμενο: 16:00) Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα και συγκεκριμένα, 42 λεπτά, η Κρήτη δέχθηκε δεύτερο «χτύπημα» καθώς σημειώθηκε σεισμός 5 Ρίχτερ.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι του Ηρακλείου στο cretapost ο σεισμός έγινε αισθητός ενώ είχε και διάρκεια. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι που βγήκαν στα μπαλκόνια τους θορυβημένοι.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, «με αυτή τη σεισμική δόνηση ενεργοποιείται το ελληνικό τόξο και πιθανόν να υπάρξουν αρκετοί μετασεισμοί».

Ωστόσο, η σεισμική δόνηση αυτή δεν τον ανησυχεί καθώς όπως επισήμανε είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές.

«Η μεγάλη απόσταση απο το νησί ειναι σημαντική για την απόσβεση της ενέργειας», τονίζει ο Διευθυντής Ερευνών σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Χουλιάρας αναφερόμενος στον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, ήδη ένα όχημα της Πυροσβεστικής έχει βγει για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει καταγραφή ζημιάς.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Πάντως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια κλήση για βοήθεια» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουντουράκης.

Ακουλούθησε μετασεισμός 4,4 Ρίχτερ

Δέκα λεπτά μετά τον πρώτο σεισμό ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ και σημειώθηκε 102 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.


Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15.51 το απόγευμα του Σαββάτου, 02.05.2020 στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο της δόνησης τοποθετείται 122 χλμ. νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Χρυσής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη και κυρίως σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.