ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο τυφώνας Λόρα σάρωσε την Λουιζιάνα: Έξι νεκροί και τεράστιες καταστροφές (βίντεο-φωτο)

Ο τυφώνας Λόρα σάρωσε την Λουιζιάνα: Έξι νεκροί και τεράστιες καταστροφές (βίντεο-φωτο)

Έξι νεκροί είναι ο βαρύς απολογισμός από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Λόρα από τη Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα έως και 240 χλμ/ ώρα ο τυφώνας προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και μια φωτιά σε εργοστάσιο, ενώ πάνω από 867.0000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό. Ευτυχώς, όμως, αποφεύχθηκε το υδάτινο τείχος των έξι μέτρων που φοβόντουσαν οι μετεωρολόγοι και οι Αρχές ότι θα προκαλέσει η «Λόρα», που έχει στο μεταξύ υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα και έχει περάσει στο Άρκανσας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων ο τυφώνας αποδυναμώθηκε με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 65 χλμ.ώρα, αλλά συνοδεύεται από σφοδρές βροχοπτώσεις. Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Τζον Μπελ Έντουαρτς, είπε ότι η Πολιτεία «δεν υπέστη την απόλυτη, καταστροφική ζημιά που θεωρούσαμε πιθανή». Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι ο τυφώνας προκάλεσε μολαταύτα «πολύ μεγάλες καταστροφές» και προειδοποίησε τους πολίτες να αγρυπνούν.

Καταστροφές και φωτιά σε εργοστάσιο

Οι ισχυροί άνεμοι που συνόδευαν τον τυφώνα ισοπέδωσαν κτίρια σε μια εκτεταμένη περιοχή της Λουϊζιάνα, με τον Έντουαρντς να προειδοποιεί ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να είναι μεγαλύτερος καθώς συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων, ενώ κύματα ύψους 4,5 μέτρων σάρωσαν την κοινότητα Κάμερον.

Από τα έξι γνωστά θύματα, τα τέσσερα έχασαν τις ζωές τους από την πτώση δένδρων, ένας άνδρας πνίγηκε όταν βυθίστηκε η βάρκα που επέβαινε κι ένας άλλος από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα από γεννήτρια στο σπίτι του. Μια φορτηγίδα προσέκρουσε σε γέφυρα, κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ισχυροί άνεμοι έγιναν αισθητοί σε πολλές περιοχές προκαλώντας καταστροφές στην πόλη Lake Charles των 78.000 κατοίκων, όπου γκρέμισε στύλους ηλεκτροδότησης, φανάρια, σήματα κυκλοφορίας και ανέτρεψε οχήματα, ενώ έσπασαν τα τζάμια του ουρανοξύστη Capital One Tower, με την εθνοφρουρά να βγαίνει αργότερα στους δρόμους για να τους καθαρίσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.