Δέκα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας

Δέκα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας

Αυτά είναι τα 10 ζώα που κινδυνεύουν σήμερα να εξαφανιστούν εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας.

10. Πιγκουίνος του Μαγγελάνου

Ένα από τα είδη που πλήττονται περισσότερο να εκτοπιστούν λόγω της επιδείνωσης της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης της θερμοκρασίας των των ωκεανών. Ο συγκεκριμένος πιγκουίνος αναγκάζεται να κολυμπά περισσότερο προκειμένου να βρει τροφή, ενώ οι πετρελαιοκηλίδες αποτελούν κίνδυνο θάνατο γι’ αυτόν στις θάλασσες που κινείται

9. Θαλάσσια χελώνα Hawksbill

Οι θαλάσσιες χελώνες βρίσκονται υπό την απειλή της εξαφάνισης λόγω των εντυπωσιακών μοτίβων και χρωμάτων στα κελύφη τους, ειδικά αυτή που ανήκει στο είδος Hawksbill. Το παράνομο εμπόριο αλλά και η τυχαία σύλληψή τους στα δίχτυα των ψαράδων τις θέτουν σε κίνδυνο.

8. Ελέφαντας Σουμάτρας

Λόγω της αποψίλωσης των δασών στην Ασία πάνω από το 80% του πληθυσμού τους εξαφανίστηκε τις τελευταίες 2 δεκαετίες. Εξαιτίας αυτού οι ελέφαντες αναγκάστηκαν να μετακινηθούν προς τους ανθρώπινους οικισμούς και να κάνουν επιδρομές σε σπίτια για την ανεύρεση τροφής. Ως αποτέλεσμα αυτού, οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να τους σκοτώνουν.

7. Πάντα

Ο πληθυσμός τους μειώνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια . Ένας από τους λόγους είναι η απώλεια των ενδιαιτημάτων τους στις οροσειρές της νοτιοδυτικής Κίνας, που αναγκάζει τα ζώα να ομαδοποιούνται σε μικρούς απομονωμένους πληθυσμούς σε διαφορετικές περιοχές. Επί του παρόντος υπάρχουν μόνο περίπου 1.600 πάντα που ζουν σε άγρια κατάσταση.

6. Λεοπάρδαλη Αμούρ

Οι λεοπαρδάλεις Αμούρ ζουν στην ανατολική Ρωσία. Αν και η απώλεια των ενδιαιτημάτων δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα για τα ζώα αυτά, αυτό που τους λείπει είναι τα αρπακτικά! Η τροφή τους, δηλαδή, είναι ανεπαρκής για την υποστήριξη των μεγάλων πληθυσμών στα δάση. Επί του παρόντος υπάρχουν μόνο 135 ζώα που ζουν σε άγρια.

5. Ιβηρικός λύγκας

Συνήθως ζουν στα δάση της κεντρικής και νότιας Ισπανίας και είναι από τα ζώα που κινδυνεύουν περισσότερο να εξαφανιστούν. Αιτίες; Η απώλεια των ενδιαιτημάτων τους αλλά και η έλλειψη θηράματος. Μόνο 150 ζουν σήμερα στα δάση της Ισπανίας.

4. Ρινόκερος της Ιάβας

Οι ρινόκεροι της Ιάβας είναι πολύτιμοι για τα κέρατα τους που χρησιμοποιούνται στην κινεζική παραδοσιακή ιατρική με τη μορφή σκόνης, ενώ μόλις ένα κιλό από αυτήν κοστίζει $30.000. Σήμερα υπάρχουν μόνο 60 καταγεγραμμένοι ρινόκεροι της Ιάβας και η μείωσή τους είναι ταχύτατη.

3. Αντιλόπη Saiga

Είναι από τα πιο όμορφα ζώα στην άγρια φύση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί μέχρι και 97%. Η αποψίλωση των δασών, η λαθροθηρία και το κυνήγι είναι μερικές από τις κύριες αιτίες αυτής της μείωσης.

2. Τίγρης της Νότιας Κίνας

Έχουν ήδη εξαφανιστεί από την άγρια φύση της Κίνας και υπάρχουν μόνο σε ζωολογικούς κήπους σε αιχμαλωσία.

1. Γορίλας του βουνού

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πραγματικά ραγδαία μείωση του πληθυσμού τους εξαιτίας των ανθρώπων, που μειώνουν δραματικά τα ενδιαιτήματα των ζώων αυτών με το κόψιμο των δέντρων από τα δάση όπου ζουν. Επιπλέον είναι εκτεθειμένα σε παγίδες άλλων ζώων που βάζουν λαθροκυνηγοί. Σήμερα υπάρχουν μόνο 786 γορίλες που ζουν στα βουνά Virunga, στα σύνορα του Κονγκό με τη Ρουάντα και την Ουγκάντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.