ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

O τυφώνας Ζέτα «σάρωσε» τις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 6 νεκροί και εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα (βίντεο)

O τυφώνας Ζέτα «σάρωσε» τις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 6 νεκροί και εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα (βίντεο)

Τουλάχιστον 6 νεκροί και εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι ο απολογισμός από τον τυφώνα Ζέτα που έπληξε τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές από το πέρασμα του τυφώνα ήταν τέσσερις νεκροί από πτώση δέντρων στην Αλαμπάμα και τη Τζόρτζια, ένας άνδρας που πνίγηκε στο Μισισιπί και ακόμα ένας άνδρας που υπέστη ηλεκτροπληξία από ηλεκτροφόρα καλώδια.

Από την ακτή του Κόλπου του Μεξικού έως την Ατλάντα ο τυφώνας…χτύπησε με ταχύτητες ανέμου που ξεπερνούσαν τα 200 χλμ/ώρα και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, δρόμους, ηλεκτρικό δίκτυο, όχι όμως και στην εκλογική διαδικασία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, αφού η ψηφοφορία σε πολλές περιοχές που επλήγησαν δεν σταμάτησε παρά την καταιγίδα.

Στην Ατλάντα και τη Νέα Ορλεάνη, τα προβλήματα ήταν αρκετά. Περίπου 2,6 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις δεν είχαν ρεύμα για πολλές ώρες σε επτά πολιτείες.

Ο Κυβερνήτης της Λουιζιάνας Τζον Μπελ Έντουαρντς διέταξε την Εθνική Φρουρά της συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και σε περιπτώσεις διάσωσης και αναζήτησης αγνοουμένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η «Ζέτα» είναι η πέμπτη ονομαστική καταιγίδα που πλήττει φέτος τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τέσσερις τυφώνες το 2002, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.