ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το γνωρίζατε; – Γιατί τα ανακόντα κάνουν εμετό τα θύματά τους;

Το γνωρίζατε; – Γιατί τα ανακόντα κάνουν εμετό τα θύματά τους;

Πρόκειται ίσως για τα μεγαλύτερα φίδια του πλανήτη. Οι μύθοι γύρω τους είναι πολλοί. Ακόμα και η ομώνυμη ταινία που έγινε εμπορική επιτυχία το 1997, αναπαρήγαγε μερικούς από αυτούς.

Όπως το ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα 12 μέτρα. Ή το γεγονός ότι ξερνούν τα θύματα τους χωρίς να τα έχουν χωνέψει, μόνο και μόνο για να τα σκοτώσουν ξανά. Να έχουν δηλαδή ξανά αυτή την απερίγραπτη χαρά.

Το μεγαλύτερο ανακόντα που έχει ποτέ καταγραφεί είχε μήκος 8,5 μέτρα. Και ναι, κάποιες φορές, σπάνια, τα ανακόντα κάνουν εμετό τα θύματά τους χωρίς να τα έχουν χωνέψει, αλλά όχι για να τα ξανασκοτώσουν. Αυτά τα συναισθήματα το πιο πιθανό να ανήκουν αποκλειστικά στους ανθρώπους.

Λόγω του όγκου τους, τα ανακόντα περνούν αρκετό χρόνο στο νερό. Μπορούν να κολυμπούν μάλιστα, ακόμα κι αν μόλις έχουν φάει κάτι μεγάλο. Δεν είναι δηλητηριώδη φίδια, αλλά συσφιγκτήρες. Τρέφονται με ζώα, όχι συνήθως μεγάλα, ενώ οι επιθέσεις σε άνθρωπο που έχουν καταγραφεί, είναι ελάχιστες.

Δεν είναι σπάνιο για τα φίδια να φέρνουν προς τα πάνω ή προς τα έξω την τροφή τους. Ωστόσο, κανένα φίδι δεν το κάνει για να νιώσει την ευχαρίστηση να ξανασκοτώσει. Τα ανακόντα πολλές φορές κάνουν εμετό την τροφή τους, όταν αισθανθούν απειλή ή κίνδυνο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο αυξάνουν την κινητικότητα τους και μπορούν να αντιδράσουν σε όλα τα ενδεχόμενα, με περισσότερη ετοιμότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μύθοι γύρω από τα ζώα, είναι συνήθως ένας λόγος να τα δαιμονοποιήσουμε. Τα φίδια δεν είναι «pure evil», είναι απλά εξαιρετικά ευαίσθητα αν αισθανθούν απειλή. Όπως και πολλά ακόμα ζώα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.