ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ – Πέντε νεκροί στην Αλαμπάμα (βίντεο)

Οι ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ – Πέντε νεκροί στην Αλαμπάμα (βίντεο)

Πέντε νεκροί είναι ο βαρύς απολογισμός εξαιτίας σίφωνα που έπληξε την αμερικανική πολιτεία Αλαμπάμα, όπου αρκετές περιοχές έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Καλώ όλους όσοι βρίσκονται στην πορεία αυτών των σιφώνων (…) να παραμείνουν σε κατάσταση επαγρύπνησης», ανέφερε η κυβερνήτρια της Αλαμπάμας, η Κέι Άιβι.

Φωτογραφίες και βίντεο από τα πλήγματα των σιφώνων αυτών κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης: εικονίζουν συντρίμμια να πέφτουν από τον ουρανό, ξεριζωμένα δέντρα που έχουν πέσει στο έδαφος, σπίτια που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Στην κοινότητα Οχάτσι, τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, που βρίσκονταν σε «ξύλινη κατασκευή», βρήκαν τον θάνατο, όπως κι ένας άνθρωπος που βρισκόταν σε τροχόσπιτο, δήλωσε ιατροδικαστικός της κομητείας Καλχούν, ο Πατ Μπράουν, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας άνθρωπος έχασε εξάλλου τη ζωή του στο Ουέλινγκτον, πρόσθεσε.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της κομητείας Καλχούν είχαν καλέσει όλους τους κατοίκους της να «βρουν καταφύγιο αμέσως».

Το γραφείο του σερίφη της Καλχούν από την πλευρά της έκανε λόγο για εκτεταμένες «ζημιές» στο Οχάτσι και κοντά στο Ουέλινγκτον.

Σύμφωνα με τον ειδικευμένο ιστότοπο poweroutage.us, πάνω από 35.000 νοικοκυριά στην Αλαμπάμα δεν είχαν ρεύμα χθες το απόγευμα.

Τα ακραία φαινόμενα αναμενόταν να συνεχιστούν τη νύχτα (σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας), προειδοποίησαν οι αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.