Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: «Χιλιάδες ζώα κυκλοφορούν γδαρμένα, ματωμένα και με εγκαύματα» (φώτο)

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: «Χιλιάδες ζώα κυκλοφορούν γδαρμένα, ματωμένα και με εγκαύματα» (φώτο)

Η φωτιά που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στα Γεράνεια Όρη, είχε ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων, σκύλοι ελάφια και αλεπούδες να κυκλοφορούν γδαρμένα, ματωμένα και με εγκαύματα προσπαθώντας να βρουν τροφή και νερό μέσα στα καμένα δάση.

Η έκταση που πρέπει να καλυφθεί για την περίθαλψη των ζώων τραυματισμένων ζώων στις πυρόπληκτες περιοχές είναι πολύ μεγάλη, αλλά και τα έξοδα τεράστια.

Ο δήμος Βριλησσίων ήρθε σε συνεννόηση με το φιλοζωικό σωματείο ΑΝΙΜΑ προκειμένου να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης, όπως γάζες και επίδεσμοι, φυσικοί οροί, οροί ματιών, κρέμες εγκαυμάτων, πετσέτες και σεντόνια, ξηρά τροφή και νερά.

«Η καταστροφή που έχει επέλθει είναι τεράστια. Χιλιάδες ζώα, σκύλοι, ελάφια, αλεπούδες, κυκλοφορούν γδαρμένα, ματωμένα, με εγκαύματα και δεν είναι και εύκολο τώρα να βρουν τροφή και νερό μέσα στα καμένα δάση», λέει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρασκευή Αρσένη-Λάμπρου.

«Στα Γεράνεια όρη, πέρα από το φυσικό περιβάλλον, έχει πληγεί και ο ζωικός κόσμος. Τα τραυματισμένα ζώα πραγματικά βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Τα ζώα δίνουν αγάπη και δεν ζητάνε τίποτα, μόνο φροντίδα», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φωτιά στο Σχίνο «συνέβη στη χειρότερη εποχή, όταν τα μωρά είναι ακόμη στις φωλιές τους, στα κλαριά και στα λαγούμια», εξηγεί η ΑΝΙΜΑ, που μέχρι στιγμής έχει διασώσει μεταξύ άλλων από τα καμένα, αρκετές χελώνες και «έναν ζαλισμένο από τους καπνούς γλάρο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.