ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Αφημένο» στην τύχη του το Πήλιο: 21 ημέρες μετά την καταστροφή το λεωφορείο ακόμη στηρίζει το τριώροφο σπίτι

Στην είσοδό του Πλατανία παραμένουν διασκορπισμένα και βουτηγμένα στις λάσπες αυτοκίνητα

«Αφημένο» στην τύχη του το Πήλιο: 21 ημέρες μετά την καταστροφή το λεωφορείο ακόμη στηρίζει το τριώροφο σπίτι

Στην «τύχη» του έχει αφεθεί 21 μέρες μετά την καταστροφή ο Πλατανίας στο Πήλιο ο οποίος ήταν μια από τις περιοχές που επλήγησαν σφοδρά από την κακοκαιρία Daniel.

Η καταρρακτώδης βροχή τότε, 21 ημέρες πριν, και τα ορμητικά ποτάμι που δημιουργήθηκαν στους δρόμους σάρωσαν τα πάντα, ισοπέδωσαν ολόκληρο το χωριό που ακόμη και σήμερα προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς του.

Το thesstoday βρέθηκε εκεί περιγράφοντας την εικόνα του χωριού σήμερα:

Στην είσοδό του παραμένουν διασκορπισμένα και βουτηγμένα στις λάσπες αυτοκίνητα μαζί με σωρούς από έπιπλα και οικιακό εξοπλισμό, ενώ στην εκ εκβολή του ρέματος, μέχρι και αυτή τη στιγμή γέρνει μια τριώροφη κατοικία με κλίση προς τη μέση της κοίτης, με το λεωφορείο να το στηρίζει. Ηταν μια από τις πρώτες εικόνες καταστροφής στην κακοκαιρία Daniel που είχαν προκαλέσει σοκ.

«Αν καταρρεύσει, πνιγήκαμε», εξηγεί κάτοικος της περιοχής, λέγοντας ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί η κατοικία αυτή να πέσει στη μέση της κοίτης και να «φράξει» το νερό, να μετατραπεί σε ένα φράγμα.

Εικόνες χάους στον Πλατανιά 21 ημέρες μετά την καταστροφή της κακοκαιρίας Daniel

Η ίδια ανησυχία υπάρχει για γέφυρα που έχει καταρρεύσει καθώς η μισή βρίσκεται ανάμεσα στο πλημμυρισμένο χωριό και τη θάλασσα, δημιουργώντας ένα ακόμη εμπόδιο για τη ροή του νερού. «Δεν χρειάζεται να βρέξει αρκετά ώστε να πλημμυρίσουμε ξανά. Αρκεί μια στάλα. Αυτό φοβόμαστε», επισημαίνει η κάτοικος.

Μια άλλη κάτοικος εξηγεί στο ThessToday ότι έχουν έχουν στείλει εξώδικα κι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βομβαρδισμένο σκηνικό συνεχίζεται και στην παραλιακή ζώνη του χωριού, ενώ κομμάτια ασφάλτου επιπλέουν στη θάλασσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.