ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αίγυπτος: Πρωτοφανής αμμοθύελλα κάλυψε το Κάιρο και τη Διώρυγα του Σουέζ (βίντεο)

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες ο απολογισμός

Αίγυπτος: Πρωτοφανής αμμοθύελλα κάλυψε το Κάιρο και τη Διώρυγα του Σουέζ (βίντεο)

Σκηνές που παραπέμπουν σε ταινίες του Χόλιγουντ καταγράφηκαν την Πέμπτη στην Αίγυπτο όταν αμμοθύελλα σάρωσε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας με τον απολογισμό να κάνει λόγο για έναν νεκρό και πέντε τραυματίες.

Βίντεο τόσο από το Κάιρο όσο και από τη Διώρυγα του Σουέζ αποτυπώνουν την ένταση του φαινομένου που προκάλεσε απόκοσμες εικόνες.

Στο Κάιρο η αμμοθύελλα προκάλεσε την κατάρρευση μιας διαφημιστικής πινακίδας που έπεσε πάνω σε τέσσερα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης.

Στη Διώρυγα του Σουέζ έκλεισαν δύο λιμάνια «λόγω των κακών καιρικών συνθηκών καθώς την αμμοθύελλα «συνόδευαν» ισχυροί άνεμοι και μεγάλα κύματα.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης οι αμμοθύελλες είναι συχνό φαινόμενο στην Αίγυπτο την άνοιξη προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα.

Μια τέτοια αμμοθύελλα ήταν αυτή που το 2021 οδήγησε στην ακινητοποίηση σε διαγώνια θέση του φορτηγού πλοίου Ever Given, η οποία προκάλεσε προβλήματα στην κίνηση από το κανάλι για περίπου μια εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.