ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αλεπουδίτσα «βόλταρε» στην Κρύπτη της Αγίας Φιλοθέης (φωτο)

Πιθανόν έψαχνε να βρει τροφή

Αλεπουδίτσα «βόλταρε» στην Κρύπτη της Αγίας Φιλοθέης (φωτο)

Μια αλεπού εντοπίστηκε να «βολτάρει» στον περιβάλλοντα χώρο της Κρύπτης της Αγίας Φιλοθέης.

Η αλεπού εθεάθη το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου στην εκκλησία της Κρύπτης της Αγίας Φιλοθέης η οποία είναι μια φυσική, μικρή σπηλιά την οποία η κόρη της γνωστής αθηναϊκής οικογένειας της εποχής, Ρηγούλα Μπενιζέλου, είχε μετατρέψει σε εκκλησάκι για να προσεύχεται.

Η Ρηγούλα Μπενιζέλου έζησε τον 16ο αιώνα, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και μετά τον μαρτυρικό της θάνατο η εκκλησία την τίμησε ως αγία με το όνομα Αγία Φιλοθέη.

Η χαριτωμένη αλεπουδίτσα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, εξερευνά τον χώρο, πιθανόν για να βρει τροφή.

Δείτε φωτογραφίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κρύπτη της Αγίας Φιλοθέης ανακαλύφθηκε τυχαία το 1934 κατά τη διαδικασία εξόρυξης της κοκκινόπετρας που προοριζόταν για το κτίσιμο των σπιτιών της περιοχής. Τότε είχε ακόμα τη μορφή σπηλιάς, αλλά σιγά σιγά διαμορφώθηκε. Η κρύπτη αυτή ήταν η αιτία να μετονομαστεί ο τότε οικισμός της Νέας Αλεξάνδρειας, σε Φιλοθέη. Η κρύπτη επικοινωνούσε, μέσω μιας υπόγειας σήραγγας, με το μετόχι της Καλογρέζας, που υπαγόταν στο Μοναστήρι των Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.