ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυστραλία: Εντοπίστηκε απολίθωμα γιγαντιαίας αράχνης του είδους Trapdoor

Είναι ηλικίας μεταξύ 11 και 16 εκατομμυρίων ετών

Αυστραλία: Εντοπίστηκε απολίθωμα γιγαντιαίας αράχνης του είδους Trapdoor

Μια σπουδαία ανακάλυψη έγινε στην Αυστραλία, καθώς εντοπίστηκε ένα απολίθωμα μιας γιγαντιαίας αράχνης του είδους Trapdoor.

Το απολίθωμα είναι ηλικίας μεταξύ 11 και 16 εκατομμυρίων ετών και βρέθηκε σε μια πολύ ξηρή περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας, που ονομάζεται McGraths Flat.

Θεωρείται ότι είναι το πρώτο από αυτό το συγκεκριμένο είδος που βρέθηκε – και μόνο το τέταρτο απολίθωμα αράχνης που ανακαλύφθηκε ποτέ στην Αυστραλία.

Το νέο είδος ονομάστηκε επίσημα Megamonodontium mccluskyi και παρά το γεγονός ότι είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το σημερινό συγγενή του, το Megamonodontium mccluskyi εξακολουθεί να θεωρείται σχετικά μικρό.

Το σώμα του έχει μέγεθος 23,31 χιλιοστά, ενώ με τα πόδια του σε διάσταση, μπορεί να χωρέσει στην παλάμη του χεριού σας. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο απολίθωμα αράχνης που έχει βρεθεί ποτέ.

Ο παλαιοντολόγος Matthew McCurry, του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Αυστραλιανού Μουσείου, δήλωσε:

«Μόνο τέσσερα απολιθώματα αράχνης έχουν βρεθεί ποτέ σε ολόκληρη την ήπειρο, γεγονός που δυσκόλεψε τους επιστήμονες να κατανοήσουν την εξελικτική τους ιστορία.

Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντική αυτή η ανακάλυψη, αποκαλύπτει νέες πληροφορίες για την εξαφάνιση των αραχνών και καλύπτει ένα κενό στην κατανόησή μας για το παρελθόν».

«Δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη απολιθωμένη αράχνη που έχει βρεθεί στην Αυστραλία, αλλά είναι το πρώτο απολίθωμα της οικογένειας Barychelidae που έχει βρεθεί παγκοσμίως», λέει ο αραχνολόγος Robert Raven από το Queensland Museum, σύμφωνα με το BBC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.