ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυστρία: Σώοι οι 8 σκιέρ που θάφτηκαν από χιονοστιβάδα – Αναζητούνται άλλοι δύο (upd)

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν περίπου 100 άνθρωποι

Αυστρία: Σώοι οι 8 σκιέρ που θάφτηκαν από χιονοστιβάδα – Αναζητούνται άλλοι δύο (upd)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 23:32). Οκτώ ερασιτέχνες σκιέρ βρέθηκαν σώοι και άλλοι δύο ακόμη αναζητούνται, αφού καταπλακώθηκαν από μια χιονοστιβάδα στην Αυστρία.

Το ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα, σε υψόμετρο 2.700 μέτρων, στην περιοχή του Φόραλμπεργκ. Η αστυνομία, βασιζόμενη στο βίντεο που είχε τραβήξει ένας σκιέρ, έκανε αρχικά λόγο για δέκα αγνοούμενους.

Ο ένας από τους εκδρομείς σώθηκε, ενώ ένας δεύτερος βγήκε σκάβοντας μόνος του τα χιόνια και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Οι άλλοι έξι που διακρίνονται στα πλάνα εντοπίστηκαν σώοι και αβλαβείς.

«Δεν έχουμε ωστόσο κανένα νέο για δύο άτομα και συνεχίζουμε τις έρευνες», είπε ο Χέρμαν Φέρχερ, ο διευθυντής της υπηρεσίας τουρισμού που έχει αναλάβει να ενημερώνει για την εξέλιξη των ερευνών.

Κάθε χρόνο στην Αυστρία σκοτώνονται από χιονοστιβάδες 20 άνθρωποι κατά μέσο όρο.

Οι υπηρεσίες διάσωσης είχαν ήδη προειδοποιήσει αυτό το Σαββατοκύριακο ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να προκληθούν χιονοστιβάδες στη ζώνη αυτή αλλά και στο γειτονικό Τιρόλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.