ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό το γνωρίζατε; – Γιατί τα μυρμήγκια χτίζουν μικρούς αμμόλοφους γύρω από τη φωλιά τους;

Τα αναχώματα είναι μια από τις πιο προφανείς ενδείξεις ότι στο μέρος υπάρχει αποικία μυρμηγκιών

Αυτό το γνωρίζατε; – Γιατί τα μυρμήγκια χτίζουν μικρούς αμμόλοφους γύρω από τη φωλιά τους;

Έχετε παρατηρήσει ποτέ μερικούς μικρούς αμμόλοφους που περιστοιχίζουν της φωλιές των μυρμηγκιών; Αναρωτηθήκαμε αν έχουν χρησιμότητα και γιατί δεν είναι σε όλες τις φωλιές, και γι’ αυτό ψάξαμε και μάθαμε τους λόγους.

Δεν χτίζουν μικρούς αμμόλοφους όλα τα είδη μυρμηγκιών. Μερικά μυρμήγκια κατασκευάζουν μικρότερους κρατήρες, όπως οι κρατήρες ανάμεσα σε τσιμεντένια κενά και πλάκες που κατασκευάζουν τα μυρμήγκια του πεζοδρομίου. Μερικά κοινά είδη μυρμηγκιών που φτιάχνουν κάτι τέτοιο είναι τα μυρμήγκια συγκομιδής, τα μυρμήγκια πυραμίδας, τα μυρμήγκια της Αργεντινής, τα μυρμήγκια Allegheny, τα μυρμήγκια φυλλοβόλων του Τέξας και τα κόκκινα μυρμήγκια πυρκαγιάς.

Τα αναχώματα είναι μια από τις πιο προφανείς ενδείξεις ότι στο μέρος υπάρχει αποικία μυρμηγκιών. Ωστόσο, αυτό που βλέπετε πάνω από το έδαφος αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό μέρος αυτού που συμβαίνει, σε σχέση με τη συνολική κατασκευή της φωλιάς των μυρμηγκιών.

Αυτά τα μικρά αναχώματα χτίζονται από μυρμήγκια εργάτες. Το χώμα αυτό ανασκάπτεται κάτω από το έδαφος και ύστερα επανατοποθετείται πάνω από αυτό, σχηματίζοντας έτσι αυτή την κατασκευή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ανάχωμα των μυρμηγκιών έχει τρεις κύριους σκοπούς. Πρώτον, χρησιμεύει ως είσοδος στην υπόγεια φωλιά. Δεύτερον, βοηθά στον έλεγχο της εσωτερικής θερμοκρασίας της φωλιάς, και τρίτον, βοηθά στην προστασία της φωλιάς από αρπακτικά ή άλλους εισβολείς που μπορεί να την καταστρέψουν. Οι μικροί αμμόλοφοι συνήθως αποτελούνται από λεπτά σωματίδια χώματος ή/και από κομμάτια φυτικού υλικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.