ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Capitojoppa amazonic: Η σφήκα που σκοτώνει τα θύματά της με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο

Είναι ένα πρόσφατα ανακαλυφθέν γένος παρασιτικών σφηκών

Capitojoppa amazonic: Η σφήκα που σκοτώνει τα θύματά της με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο

Το Capitojoppa amazonica είναι ένα πρόσφατα ανακαλυφθέν γένος παρασιτικών σφηκών που σκοτώνει τα θύματά του με έναν πολύ ανατριχιαστικό τρόπο.

Το τρομακτικό έντομο ανακαλύφθηκε από επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, ενώ ερευνούσαν το Εθνικό Καταφύγιο Allpahuayo-Mishana στο Περού. Τοποθέτησαν μεγάλες παγίδες για να συλλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερα έντομα προς διερεύνηση.

Ανάμεσα στα πλάσματα που πιάστηκαν στις παγίδες τους ήταν μια λαμπερή κίτρινη σφήκα με ένα τεράστιο κεφάλι σε σχήμα αμυγδάλου και όργανα που προεξείχαν. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το δείγμα, ένα ενήλικο θηλυκό, ήταν ένα νέο «μοναχικό ενδοπαρασιτοειδές» – που σημαίνει ότι γεννά ένα μόνο αυγό μέσα στο σώμα του ξενιστή του (κάμπιες, σκαθάρια, ακόμη και αράχνες).

Το αυγό εκκολάπτεται σε λίγες μέρες και μετά οι προνύμφες της σφήκας αρχίζουν να καταναλώνουν το εσωτερικό του ξενιστή!

«Μόλις πλησιάσει το θύμα του, το θηλυκό θα το χαϊδέψει μανιωδώς με τις κεραίες της», είπε στο Live Science ο Μπράντον Κλάριτζ, υποψήφιος διδάκτορας στη βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα. «Εάν είναι αποδεκτό, το θηλυκό θα εναποθέσει ένα μόνο αυγό μέσα στον ξενιστή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Capitojoppa amazonica δεν είναι το μόνο παρασιτικό ζωύφιο που γεννά αυγά μέσα στον ξενιστή του, αλλά οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει και άλλες ανατριχιαστικές συμπεριφορές που μελετούν αυτό το διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.