ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό gel αλόης από τη γλάστρα σας

Ένα θαυματουργό φυτό που πρέπει να έχουμε όλοι!

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό gel αλόης από τη γλάστρα σας

Η αλόη είναι ένα φυτό που κάνει θαύματα σε ό,τι αφορά την περιποίηση του δέρματος από το να επουλώσει ένα έγκαυμα, μέχρι το να ενυδατώσει την ξηρή επιδερμίδα.

Πώς φτιάξεις το δικό σου gel κατευθείαν από τη γλάστρα σου;

Υλικά:

  • Ώριμο φυτό αλόης με παχιά φύλλα
  • Ψαλίδι ή κοφτερό μαχαίρι
  • Επιφάνεια κοπής
  • Καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο με καπάκι

Διαδικασία:

1) Διάλεξε ένα μεγάλο και υγιές στην όψη φύλλο όσο πιο κοντά στο έδαφος γίνεται. Αυτά τα φύλλα είναι τα πιο παλιά και έχουν περισσότερα ωφέλιμα συστατικά από τα νεότερα φύλλα, που είναι πιο ψηλά στο φυτό. Αν το φυτό σου δεν έχει τέτοια φύλλα ίσως δεν είναι τόσο ώριμο για να το κόψεις. Αυτό το δεδομένο θα σε βοηθήσει και στην επιλογή φυτού από το φυτώριο.

2) Χρησιμοποίησε ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι για να κόψεις το φύλλο όσο το δυνατόν πιο κοντά στη ρίζα γίνεται. Μόλις κόψεις το φύλλο θα διαρρεύσει ένα καφεκίτρινο ή πρασινοκίτρινο υγρό. Απέφυγε να το αγγίξεις. Άφησε το φύλλο όρθιο για λίγα λεπτά να φύγει όλο αυτό το υγρό. Το υγρό που εκκρίνεται αμέσως μόλις κοπεί η πράσινη επιφάνεια του φύλλου, περιέχει αλοΐνη. Η αλοΐνη είναι μια ουσία που πέρα από την πικρή της γεύση, έχει έντονη ερεθιστική και καθαρτική δράση.

Θα πρέπει να κάνεις τη διαδικασία μέσα σε δύο ώρες το πολύ από την ώρα που θα κόψεις το φύλλο από το φυτό ώστε να αποφύγεις την οξείδωση του, με κίνδυνο να χαθούν τα ευεργετικά συστατικά του.

3) Τοποθέτησε το φύλλο σε μια επίπεδη επιφάνεια. Αφαίρεσε τη μία πλευρά του σκληρού δέρματος του φύλλου αλόης. Με ένα κουτάλι ξύσε απαλά το gel που έμεινε πάνω στη σάρκα. Πρόσεξε να μην ξύσεις και τμήματα από το εσωτερικό φλοιό του φύλλου. Δεν τα χρειάζεσαι επειδή περιέχουν αλοΐνη.

4) Συγκέντρωσε το gel της αλόης σε ένα καθαρό (και αποστειρωμένο κατά προτίμηση) δοχείο ή βάζο. Είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσεις όπως επιθυμείς.

Σε περιπτώσεις όπου δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όλο, μπορείς να βάλεις το gel σε ένα βάζο και να το διατηρήσεις στο ψυγείο για 7-10 ημέρες. Απλώς λάβε υπόψη ότι η αλόη χάνει τις ιδιότητές της ελαφρώς με την πάροδο του χρόνου, οπότε είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσεις μέσα σε μια εβδομάδα περίπου.

Μια καλή ιδέα για να διατηρήσεις το gel αλόης είναι να βάλεις το χυμό μέσα σε παγοθήκες και να το καταψύξεις. Έτσι θα χρησιμοποιείς κάθε φορά μόνο τη μικρή ποσότητα που χρειάζεσαι και επιπλέον θα διατηρηθεί για περισσότερο καιρό, ίσως και παραπάνω από 1 χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείς να πάρεις ολόκληρα τα φύλλα της αφού τα κόψεις από τη γλάστρα, και να τα βάλεις σε αεροστεγές γυάλινο βάζο στην κατάψυξη. Θα διατηρηθούν για περίπου έξι μήνες. Για να τα χρησιμοποιήσεις, θα πρέπει να τα αφήσεις να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες πριν επιχειρήσεις να μαζέψεις το gel.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.