ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε την σπάνια στιγμή που καβούρι αποβάλλει τον εξωσκελετό του – Τρομερά πλάνα (βίντεο)

Το βίντεο αποκαλύπτει την περίπλοκη διαδικασία, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και εξέλιξη ενός καβουριού

Δείτε την σπάνια στιγμή που καβούρι αποβάλλει τον εξωσκελετό του – Τρομερά πλάνα (βίντεο)

Ένα βίντεο που βλέπει το «φως» της δημοσιότητας δείχνει ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο, τη διαδικασία απολέπισης ενός καβουριού. Το ενδιαφέρον κλιπ καταγράφει τα περίπλοκα βήματα ενός καβουριού που αποβάλλει τον εξωσκελετό του, προσφέροντας μια μοναδική ματιά στον συναρπαστικό κύκλο ζωής αυτών των ζώων.

Τα καβούρια, όπως και πολλά άλλα αρθρόποδα, διαθέτουν εξωσκελετό, ένα άκαμπτο εξωτερικό κέλυφος που τους παρέχει προστασία και δομή. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουν, αυτός ο εξωσκελετός γίνεται περιοριστικός, καθιστώντας αναγκαία μια αξιοσημείωτη προσαρμογή – την απολέπιση. Το βίντεο αποκαλύπτει αυτή την περίπλοκη διαδικασία, η οποία είναι απαραίτητη για τη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη ενός καβουριού.

Καθώς πλησιάζει η ώρα της έκδυσης, το καβούρι ξεκινά ένα σχολαστικό ταξίδι ανανέωσης. Οι μαγευτικές εικόνες αποκαλύπτουν το καβούρι να αποβάλλει σχολαστικά κάθε εξάρτημα από τον παλιό του εξωσκελετό, βγαίνοντας από το προηγούμενο προστατευτικό του περίβλημα. Αυτή η μεταμορφωτική πράξη αφήνει το καβούρι σε μια εξαιρετικά ευάλωτη κατάσταση, καθώς στερείται της φυσικής του θωράκισης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.