ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δεν πάει ο νους σας: Για πόσους θανάτους ευθύνεται κάθε χρόνο το κουνούπι;

Το νούμερο είναι τεράστιο

Δεν πάει ο νους σας: Για πόσους θανάτους ευθύνεται κάθε χρόνο το κουνούπι;

Όσο παράξενο και να φαίνεται το πιο θανατηφόρο πλάσμα για τον άνθρωπο στον πλανήτη είναι το κουνούπι.

Το κουνούπι, είναι υπεύθυνο για τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο. Και αυτό υποστηρίζεται και από την επιστήμη. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι ασθένειες που προκαλούνται κάθε χρόνο από τα κουνούπια σκοτώνουν 725 χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο!

Η μαλάρια από μόνη της ευθύνεται για τους 600 χιλιάδες θανάτους, ενώ οι υπόλοιποι οφείλονται στον κίτρινο πυρετό, στην ασθένεια του Δυτικού Νείλου, στον Δάγκειο πυρετό κ.α. Το αμέσως πιο επικίνδυνο ζώο για τον άνθρωπο, είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, με 425 χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο.

Για να βάλουμε μια σύγκριση, φίδια, σκύλοι, κροκόδειλοι, ιπποπόταμοι, λιοντάρια, λύκοι και καρχαρίες μαζί, ευθύνονται για 75.000 θανάτους ετησίως. Επτά ζώα, ευθύνονται σχεδόν για το 1/10 σε σχέση με τα κουνούπια.

Μέρος του οπλοστασίου των κουνουπιών είναι το πανταχού παρών: Μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε κάθε μέρος του κόσμου κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους και, σύμφωνα με το περιοδικό Smithsonian, στην περίοδο αιχμής της αναπαραγωγής υπερτερούν αριθμητικά από κάθε ζώο στη Γη, εκτός από τα μυρμήγκια και τους τερμίτες. Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι είναι αρκετά μικρά ώστε να μην φαίνονται μέχρι να γίνει η ζημιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.