ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Ηρέμησε» το ηφαίστειο στην Ισλανδία – Επιστρέφουν οι κάτοικοι του Γκρίνταβικ

Για τη προστασία από τη λάβα έχουν στηθεί φράγματα γύρω από γεωθερμικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας

«Ηρέμησε» το ηφαίστειο στην Ισλανδία – Επιστρέφουν οι κάτοικοι του Γκρίνταβικ

Η Ισλανδία υποβάθμισε το επίπεδο απειλής από το ηφαίστειο που εξερράγη αυτή την εβδομάδα καθώς οι αρμόδιες αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν  δραστηριότητα στο σημείο της έκρηξης.

Η έκρηξη τη Δευτέρα άνοιξε μια ρωγμή μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων, εκτοξεύοντας λάβα στον ουρανό μόλις 3,5 χιλιόμετρα από την πόλη Γκρίνταβικ που είχε εκκενωθεί.

Την Παρασκευή η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισλανδίας ανέφερε ότι «η ηφαιστειακή δραστηριότητα φαίνεται να έχει τερματιστεί από αργά χθες το βράδυ [της Πέμπτης] ή νωρίς το πρωί», για να προσθέσει ότι καμία δραστηριότητα δεν ήταν ορατή κατά τη διάρκεια πτήσεων επιτήρησης.

Είναι πάντως πιθανό να ρέει λάβα κάτω από το έδαφος «και επομένως δεν είναι δυνατόν να πούμε ότι η έκρηξη έχει τελειώσει», ανέφερε η υπηρεσία.

Οι αρχές μείωσαν το επίπεδο συναγερμού κατά ένα επίπεδο.

Από την Πέμπτη, οι αρχές άρχισαν να επιτρέπουν στους 4.000 κατοίκους της εκκενωμένης πόλης την πρόσβαση μεταξύ 7 π.μ. και 4 μ.μ., ωστόσο εξακολουθεί να μην είναι ασφαλής η διανυκτέρευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τω μεταξύ, για τη προστασία από τη λάβα έχουν στηθεί φράγματα γύρω από γεωθερμικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρων από την έκρηξη και παρέχει ηλεκτρική ενέργεια και νερό σε 30.000 ανθρώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.