
Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις, με διαφορά μερικών ωρών, σημειώθηκαν σήμερα στην Καλαμάτα, ενώ έγιναν ιδιαίτερα αισθητές.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας, σχολιάζοντας τις δύο δονήσεις που δεν ξεπέρασαν τα τρία Ρίχτερ, αναφέρει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Η τελευταία σεισμική δόνηση εντάσεως τριών ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητή και σημειώθηκε στην Καλαμάτα στις 14:23 σήμερα το μεσημέρι.

Το επίκεντρο εντοπίζεται, 7χλμ ΒΒΑ της πόλης της Καλαμάτας και το εστιακό βάθος ήταν στα δέκα χιλιόμετρα.
Νωρίτερα το πρωί είχε εκδηλωθεί άλλη μία σεισμική δόνηση εντάσεως 2,8 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών και παρά το μικρό του μέγεθος έγινε αισθητός στην πόλη της Καλαμάτας.
Το επίκεντρο του ήταν στα 4 χιλιόμετρα ανατολικά της Καλαμάτας και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10,5 χιλιόμετρα.
Και οι δυο σεισμοί είχαν αρκετά μικρή διάρκεια αλλά ήταν ιδιαίτερα έντονοι, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί προβλήματα ή ζημιές. 
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Καθηγητή, Ευθύμιο Λέκκα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανέφερε ότι ότι παρακολουθούν το φαινόμενο, ωστόσο όπως επισήμανε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, παρά το γεγονός, ότι οι σεισμοί ήταν ιδιαίτερα αισθητοί από τους κατοίκους των γύρω περιοχών.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.