Καθησυχαστικός αναφορικά με τον ισχυρό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στα ανοικτά της Μεσσηνίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Ο καθηγητής τόνισε ότι «με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Υπήρξε ένα σύνολο μετασεισμών μετά το 5,7. Βλέπουμε ότι ηρεμεί η κατάσταση, εκτονώνεται. Έστω κι αν είχαμε μεγαλύτερο σεισμό δεν θα είχαμε επιπτώσεις επειδή το επίκεντρο είναι πολύ μακριά από κατοικημένες περιοχές».

">

«Ένας μεγαλύτερος σεισμός στη συγκεκριμένη περιοχή δεν θα είχε επιπτώσεις και δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Όλα πήγαν καλά», πρόσθεσε.

Λέκκας για κόντρα σεισμολόγων: Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία

«Υπάρχει εύλογος προβληματισμός και μια διαφορετική άποψη. Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ο στόχος μου είναι να συγκλίνουν οι απόψεις. Αυτό κάνουμε μέσω των επιτροπών. Είναι αυτή η περιοχή υψηλής σεισμικότητας αλλά ευτυχώς τα ρήγματα αυτά είναι μακριά από τις πόλεις. Σε πολύ μεγάλη απόσταση», τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας, αρνούμενος να λάβει μέρος στην κόντρα μεταξύ των επιστημόνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με το αν τον ανησυχεί κάποια περιοχή της Ελλάδας στην οποία μπορεί να συμβεί μία ισχυρή σεισμική δόνηση, ο Ε.Λέκκας ανέφερe ότι σε κάθε περιοχή πρέπει να υπάρχει σεισμική ασφάλεια, πρωτοβάθμιος έλεγχος και συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις. «Μέσα από αυτή τη διαδικασία είμαστε πιο ισχυροί και πιο έτοιμοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.