ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ε.Λέκκας για Κεφαλονιά: «Έρχονται κι άλλοι σεισμοί»

Μέσα σε λίγες ώρες έχουν σημειωθεί 2 σεισμικές δονήσεις στο νησί

Ε.Λέκκας για Κεφαλονιά: «Έρχονται κι άλλοι σεισμοί»

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Κεφαλονιά καταγράφεται πυκνή ακολουθία σεισμών που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους.

Οι ασθενείς σεισμοί μεγέθους 3,9 και 4 Ρίχτερ σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης και το μεσημέρι της Παρασκευής την Παρασκευή νότια – νοτιοδυτικά του Ληξουρίου.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, το φαινόμενο βρίσκεται υπό παρακολούθηση ωστόσο μέχρι στιγμής δεν εμπνέει λόγο ανησυχίας.

«Η σεισμική δραστηριότητα ξεκίνησε από το πρωί με 2.1, στη συνέχεια πήγε 3,9 και έπειτα 4,1. Οι σεισμοί είναι νότια της Παλικής. Είναι ένα ρήγμα βορειοδυτικό – νοτιοανατολικό. Είναι μία περιοχή με υψηλή σεισμικότητα», ανέφερε.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο, είναι μικρά τα μεγέθη, δεν μας ανησυχεί. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να έχουμε μερικούς αντίστοιχους σεισμούς και να αποσβεστεί μετά το φαινόμενο. Δεν θεωρώ ότι θα έχουμε μεγαλύτερο σεισμό αλλά είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε απόλυτα», σημείωσε ο Ευθύμης Λέκκας.

Νωρίτερα σήμερα σεισμική δόνηση ταρακούνησε τους κατοίκους της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 15:56.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 10 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά του Ληξουρίου και το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή τραυματισμούς από τη σεισμική δόνηση, με τους επιστήμονες να εξετάζουν τη σεισμική ακολουθία στην περιοχή.

Yπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης σημειώθηκε σεισμός 3.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κεφαλονιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 9 χλμ. δυτικά, νοτιοδυτικά του Άσσου Κεφαλληνίας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,5 χλμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.