ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ε.Λέκκας για Ταϊβάν: «Το ρήγμα δίνει πολύ μεγάλες κατακόρυφες επιταχύνσεις λόγω του ανάστροφου χαρακτήρα του»

Η σεισμική ακολουθία θεωρείται συνέχεια των μεγάλων σεισμών του Φεβρουαρίου του 2018

Ε.Λέκκας για Ταϊβάν: «Το ρήγμα δίνει πολύ μεγάλες κατακόρυφες επιταχύνσεις λόγω του ανάστροφου χαρακτήρα του»

Ο Καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας αναφέρεται στην ιδιαιτερότητα που έχουν οι ισχυρότατοι σεισμοί στην Ταϊβάν.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, η σεισμική ακολουθία με σεισμούς πάνω από 6,5 Ρίχτερ είναι αποτέλεσμα της έντονης σεισμοτεκτονικής παραμόρφωσης που υφίσταται κατά μήκος του Central Range Fault με διεύθυνση Βορράς – Νότος, που διατρέχει το ανατολικό τμήμα της Ταϊβάν.

Η σεισμική ακολουθία θεωρείται συνέχεια των μεγάλων σεισμών του Φεβρουαρίου του 2018 που έγιναν στο βόρειο τμήμα του ρήγματος και είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες ανθρώπινες απώλειες και μεγάλες καταστροφές.

Γιατί το συγκεκριμένο ρήγμα «εκθεμελιώνει» τα κτίρια

Όπως τονίζει ο Καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας, που έχει μελετήσει σε δύο αποστολές προηγούμενους σεισμούς, το συγκεκριμένο ρήγμα δίνει πολύ μεγάλες κατακόρυφες επιταχύνσεις λόγω του ανάστροφου χαρακτήρα του, γεγονός το οποίο «εκθεμελιώνει» τα κτίρια, με κίνηση προς τα πάνω, τα οποία στη συνέχεια καταρρέουν πλευρικά.

Δείτε φωτογραφίες από τον σεισμό μεγέθους 6,4 Ρίχτερ, τον Φεβρουάριο του 2018

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.