Ε.Λέκκας για Θήβα: «Δεν μπορούμε να διακρίνουμε κύριο σεισμό – Όλοι είναι παραπλήσιοι»

«Είναι αναζωπύρωση της δραστηριότητας που έχουμε εδώ και 14 περίπου μήνες»

Ε.Λέκκας για Θήβα: «Δεν μπορούμε να διακρίνουμε κύριο σεισμό – Όλοι είναι παραπλήσιοι»

O καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας μίλησε για τους δυο σεισμούς που χτύπησαν τη Θήβα τα ξημερώματα και έγιναν αισθητοί μέχρι την Αττική.

«Έχουμε την εκδήλωση ενός σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή των Θηβών. Έχει αρχίσει μια δραστηριότητα εδώ και 4 ημέρες. Είναι αναζωπύρωση της δραστηριότητας που έχουμε εδώ και 14 περίπου μήνες και περιλαμβάνει περίπου 3.000 μικροσεισμούς.

Έχουμε μια ζώνη με αρκετά ρήγματα που δίνουν ένα σμήνος σεισμών. Ο σεισμός έγινε αισθητός από την Αταλάντη μέχρι και την Αττική. Είναι ένας σεισμός επιφανειακός, αρκετά ισχυρός. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Θεωρώ ότι θα κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο», ανέφερε ο κ. Λέκκας.

«Δεν μπορούμε να διακρίνουμε κύριο σεισμό. Όλοι οι σεισμοί είναι παραπλήσιοι, έχουν μια οροφή της τάξεως των 4,6 – 4,7 βαθμών. Ένας σεισμός της τάξεως των 5,5 βαθμών έγινε στην περιοχή το 1914 και είχε κάνει και αρκετές ζημιές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Λέκκας κλείνοντας ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.