ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο είδους φιδιού στο Περού και το ονόμασαν… «Χάρισον Φορντ»

Το φίδι έχει μήκος 40,6 εκατ, είναι χρώματος κίτρινου-καφέ με διάσπαρτες μαύρες κηλίδες, μαύρη κοιλιά και μια κάθετη ράβδωση πάνω από τα χρώματος χαλκού μάτια του.

Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο είδους φιδιού στο Περού και το ονόμασαν… «Χάρισον Φορντ»

Επιστήμονες έδωσαν το όνομα του Χάρισον Φορντ σε ένα νέο είδος φιδιού, που ανακαλύφθηκε στις περουβιανές Άνδεις.

Όπως ανακοίνωσε η Γερμανική Εταιρεία Ερπετολογίας (DGHT) ερευνητές από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και το Περού ονόμασαν το φίδι Tachymenoides harrisonfordi τιμώντας τον Χάρισον Φορντ για τη δράση του για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ είναι αντιπρόεδρος της ΜΚΟ Conservation International και το όνομά του έχει δοθεί στο παρελθόν και σε μία αράχνη και σε ένα μυρμήγκι.

Το φίδι που «βαφτίστηκε» Χάρισον Φορντ έχει μήκος 40,6 εκατ, είναι χρώματος κίτρινου-καφέ με διάσπαρτες μαύρες κηλίδες, μαύρη κοιλιά και μια κάθετη ράβδωση πάνω από τα χρώματος χαλκού μάτια του.

Ο Φορντ είπε αστειευόμενος: «Αυτοί οι επιστήμονες συνεχίζουν να δίνουν το όνομά μου σε πλάσματα, αλλά είναι πάντα αυτά που τρομάζουν τα παιδιά. Δεν καταλαβαίνω. Περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου κάνοντας σταυροβελονιές, τραγουδάω νανουρίσματα στους βασιλικούς που έχω στις γλάστρες μου, για να μην φοβούνται τις νύχτες», συνέχισε με δόση χιούμορ.

Χάρισον Φορντ: «Μου αρέσουν τα φίδια»

Σε αντίθεση με τον χαρακτήρα του, τον θρυλικό Ιντιάνα Τζόουνς, ο Χάρισον Φορντ έχει επανειλημμένα πει ότι του αρέσουν τα φίδια. Ο 81χρονος ηθοποιός συνέχισε ευχαριστώντας τους ερευνητές για την τιμή που του έκαναν και υπογράμμισε τη σημασία της ανακάλυψης.

Ο Φορντ είπε: «Το φίδι έχει μάτια, στα οποία μπορείς να χαθείς και περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κάνοντας ηλιοθεραπεία δίπλα σε μια λίμνη με βρώμικο νερό – πιθανότατα θα ήμασταν φίλοι στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Είναι μια υπενθύμιση ότι υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά να μάθουμε για τον άγριο κόσμο μας. Και ότι οι άνθρωποι είναι ένα μικρό μόνον κομμάτι μιας απίστευτα τεράστιας βιόσφαιρας.

Σε αυτόν τον πλανήτη, όλες οι μοίρες είναι αλληλένδετες και αυτή τη στιγμή, ένα εκατομμύριο είδη βρίσκονται στο χείλος της λήθης. Έχουμε μια υπαρξιακή εντολή να επιδιορθώσουμε τη διαλυμένη σχέση μας με τη Φύση και να προστατεύσουμε τις περιοχές που συντηρούν τη ζωή», πρόσθεσε ο Χάρισον Φορντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το φίδι ανακαλύφθηκε από την ομάδα των ερευνητών να λιάζεται σε έλος στις περουβιανές Άνδεις σε υψόμετρο 3.248 μ. τον Μάιο του 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.