ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Εσύ θα τα δοκίμαζες; – Αυτά είναι τα λουλούδια που… τρώγονται

Οι διατροφολόγοι, μας παροτρύνουν να προσθέτουμε στα πιάτα μας βρώσιμα λουλούδια

Εσύ θα τα δοκίμαζες; – Αυτά είναι τα λουλούδια που… τρώγονται

Τα βρώσιμα λουλούδια δεν τα αγοράζουμε από ανθοπωλεία αλλά από καταστήματα που τα προμηθεύονται από παραγωγούς που τα καλλιεργούν χωρίς να έχουν χημικά και συντηρητικά ή τα καλλιεργούμε μόνοι μας από σπόρους, μόνο για αυτό το σκοπό.

Τα λουλούδια της γλάστρας του εμπορίου προέρχονται από ριζώματα, όχι από σπόρο. Τα ριζώματα αυτά έχουν ορμόνες και είναι εν δυνάμει δηλητηριώδη, άρα απαγορευτικά για βρώση.

Τριαντάφυλλα

Στη φύση υπάρχουν περισσότερα από 150 είδη τριαντάφυλλων διαθέσιμα σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Το καλύτερο είναι ότι σχεδόν όλα είναι βρώσιμα, ωστόσο δεν έχουν όλα τα τριαντάφυλλα την ίδια γεύση.

Ένας απλός κανόνας που μπορείς να ακολουθήσεις για την επιλογή του ιδανικού τριαντάφυλλου στην μαγειρική σου είναι να το μυρίσεις. Αν μυρίζει ευχάριστα το πιθανότερο είναι να είναι και …νόστιμο! Σε κάθε περίπτωση τα ροζ πέταλα – που προτιμούνται στη μαγειρική – έχουν μια αρωματική και ελαφρώς γλυκιά γεύση. Μπορείς να τα καταναλώσεις ωμά σε διάφορες σαλάτες, ή να τα φτιάξεις γλυκό του κουταλιού, ζελέ και ποτά. Τα ψιλοκομμένα ροποπέταλα μπορούν επίσης να συνοδέψουν το γιαούρτι σου.

Γαρύφαλλα

Χάρη στη ζωντανή, πιπεράτη γεύση τους, τα γαρύφαλλα προσθέτουν γεύση και χρώμα σε ένα πιάτο. Πασπάλισε με ψιλοκομμένα πέταλα σαλάτες με μαρούλι ή χρησιμοποίησε τα γαρύφαλλα ως γαρνίρισμα στα κέικ για να δώσουν μια ελαφρώς πικάντικη γεύση.

Πανσές

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλούσιος σε διάφορες αντιοξειδωτικές ενώσεις, ο πανσές βγαίνει σε διάφορα χρώματα και δίνει μια λεπτή, λουλουδένια γεύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν γαρνιτούρα σε πράσινες σαλάτες. Λειτουργεί επίσης καλά με καλοκαιρινά κοκτέιλ και φρουτοσαλάτες. Για ένα γρήγορο και εύκολο ορεκτικό, δοκίμασε να απλώσεις τυρί κρέμα σε ένα κράκερ και να το συνοδέψεις με άνθη πανσέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.