ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έτοιμο να εκραγεί το ηφαίστειο στην Ισλανδία – Βγαίνουν καπνοί από τα ρήγματα στους δρόμους (φώτο-βίντεο)

Το Σαββατοκύριακο περίπου 4.000 πολίτες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη της Ισλανδίας

Έτοιμο να εκραγεί το ηφαίστειο στην Ισλανδία – Βγαίνουν καπνοί από τα ρήγματα στους δρόμους (φώτο-βίντεο)

Σε επιφυλακή είναι αρχές στην πόλη Γκρίνταβικ της Ισλανδίας, καθώς περιμένουν ανά πάσα στιγμή να αρχίσει να ξεχύνεται στους δρόμους μάγμα από το ηφαίστειο μέσα τις μεγάλες ρωγμές που έχουν δημιουργηθεί.

Το Σαββατοκύριακο περίπου 4.000 πολίτες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη της Ισλανδίας, λόγω του ηφαιστείου, καθώς οι ρωγμές που έχουν εμφανιστεί στους δρόμους της πόλης μεγαλώνουν και επεκτείνονται.

Πυκνοί καπνοί βγαίνουν από τα ρήγματα, ενώ χιλιάδες σεισμοί πλήττουν την περιοχή.

Το μάγμα θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να φθάσει στην επιφάνεια και πιθανόν να πλήξει μια παράκτια πόλη και έναν σταθμό γεωθερμικής ενέργειας.

«Νιώθουμε αυτήν την τεράστια αβεβαιότητα τώρα. Θα σημειωθεί έκρηξη και εάν αυτό συμβεί, τι είδους ζημιά θα προκαλέσει», δήλωσε ο Μάθιου Τζέιμς Ρόμπερτς, διευθυντής του τμήματος ερευνών της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ισλανδίας.

Οι εικόνες και τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.