Έχετε αναρωτηθεί; – Πόσος καιρός χρειάζεται για να αναπτυχθεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Ο ρυθμός ανάπτυξης ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου εξαρτάται από το στάδιο που βρίσκεται και από τον τύπο του

Έχετε αναρωτηθεί; – Πόσος καιρός χρειάζεται για να αναπτυχθεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, πωλούνται περισσότερα από 30 εκατομμύρια χριστουγεννιάτικα δέντρα, στολίζοντας τα σπίτια τους με τη μυρωδιά του ελάτου και τις βελόνες του. Ύστερα από λίγες εβδομάδες, το δέντρο ξεστολίζεται και πετιέται. Πόσο καιρό όμως χρειάστηκε για να αναπτυχθεί και να φτάσει στα σπίτια;

Ο ρυθμός ανάπτυξης ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου εξαρτάται από το στάδιο που βρίσκεται και από τον τύπο του. Κατά μέσο όρο, το δέντρο που βρίσκεται στο σαλόνι σας, χρειάστηκε περίπου 4 με 5 χρόνια για να ξεπεράσει το 1,5 μέτρο, ένα συνηθισμένο δηλαδή ύψος για τα δέντρα των Χριστουγέννων.

Ωστόσο η ανάπτυξη δεν έχει απαραίτητα αυτή τη συνέπεια. Για να αναπτυχθεί ένα δέντρο από σπόρο σε ένα δενδρύλλιο και να φτάσει τα 30 εκατοστά σε ύψος, μπορεί να πάρει ακόμα και 4 χρόνια. Από εκεί, η ανάπτυξη επιταχύνεται, με κάποια δέντρα να ψηλώνουν ακόμα και 120 εκατοστά μέσα σε έναν χρόνο.

Αν έχετε υπερυψωμένο ταβάνι στο σπίτι, μπορείτε να διαλέξετε πιο ψηλά δέντρα που φτάνουν τα 210 εκατοστά ή ακόμα και τα 240. Αυτά τα δέντρα, λογικά χρειάστηκαν περίπου 12 χρόνια για να φτάσουν σε αυτό το ύψος.

Ο ρυθμός ανάπτυξης εξαρτάται επίσης από τον τύπο. Τα έλατα βάλσαμου τείνουν να αναπτύσσονται αργά κατά μόλις 30 εκατοστά ετησίως. Ένα Κυπαρίσσι Leyland μπορεί να φτάσει τα 60 εκατοστά την ίδια χρονική περίοδο.

Οι φάρμες χριστουγεννιάτικων δέντρων κάνουν ό,τι μπορούν για να καλλιεργήσουν περισσότερο το είδος των μεγάλων, θαμνωδών δέντρων σε σχήμα κώνου, τα οποία οι άνθρωποι τείνουν να προτιμούν. Εκτός από το ξεβοτάνισμα και τον έλεγχο των παρασίτων, θα κουρέψουν έτσι τα δέντρα, ώστε να προωθήσουν ένα πιο ελκυστικό σχήμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν δεν θέλετε να πετάξετε ένα δέντρο που χρειάστηκε τόσο χρόνο για να αναπτυχθεί και να φτάσει στο σπίτι σας, τότε μπορείτε να το ανακυκλώσετε. Πολλά χρησιμοποιούνται σαν φυσικά εμπόδια για τη συγκράτηση του εδάφους ή για υλικό κάλυψης μιας έκτασης. Μόνο φροντίστε πριν τα ανακυκλώσετε να έχετε ξεστολίσει εντελώς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.