ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Φωτορύπανση: Τι είναι το φαινόμενο που απειλεί τον πλανήτη μας και πώς μας επηρεάζει;

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αν το φαινόμενο δεν ελεγχθεί θα αλλάξει τον πλανήτη μας με δραματικές επιπτώσεις στη πανίδα μας

Φωτορύπανση: Τι είναι το φαινόμενο που απειλεί τον πλανήτη μας και πώς μας επηρεάζει;

Η φωτορύπανση είναι ο υπερβολικός φωτισμός που δημιουργείται από τεχνητές πηγές φωτισμού. Από λάμπες μέχρι συσκευές που παράγουν μπλε φως και είναι και οι πιο επικίνδυνες.

Ο επιστημονικός όρος είναι ο εξής:

Φωτορύπανση ή ρύπανση τεχνητού φωτισμού ονομάζεται το φαινόμενο το οποίο σημειώνεται στον ουρανό πάνω από αστικά κέντρα και γενικά τοποθεσίες με πολλά φώτα, κατά το οποίο ο ουρανός είναι πιο φωτεινός από το κανονικό με αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένη αντίθεση μεταξύ των αστέρων και του φόντου του ουρανού.

Πως όμως επηρεάζει τον πλανήτη μας;

Ο συνεχόμενα αυξανόμενος τεχνητός φωτισμός μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος. Όλοι οι έμβιοι οργανισμοί επηρεάζονται και κυρίως αυτοί που μεταναστεύουν για αναπαραγωγή και ακόμη περισσότερο τα έντομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ειδικοί εξηγούν πως αυτός ο φωτισμός μπορεί να είναι η αιτία που τις επόμενες δύο δεκαετίες θα δούμε δραματική μείωση σε κάποια είδη που αποπροσανατολίζονται από το φως και χαλάει η αναπαραγωγική τους διαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.